Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy nyomjak fekve rendesen,...

Hogy nyomjak fekve rendesen, szabályosan?

Figyelt kérdés

Járok edzeni,a fekvenyomásom szerintem nem az igazi..

Szeptemberben nyomtam 45öt, most 60at..

Sokszor (sőt szinte mindig) nem tudok segítséget kérni, mármint pl szombaton is 60ba nyomtam 4-5öt, szerintem ment volna több is, de nem mertem mert mi van ha nem megy ki.. egyszer már volt ilyen nem akarok ott szarakodni. inkább kis súlyal? de úgy meg nem igazán fejlődök.. menne 70 is. talán.

2013. dec. 9. 20:34
 1/2 dirtboy ***** válasza:

tanuld meg a technikát hogy hogy kell kijönni ha rajtad marad a súly.

egyébként miért ilyen alacsony ismétlés számmal dolgozol?

2013. dec. 9. 20:36
 2/2 anonim ***** válasza:

Amit szabályosságra tudok mondani, és sokan elrontják, az az, hogy a felkarod a törzseddel nem derékszöget zár be, hanem inkább 60-45 fokot. Tehát nem a kulcscsontodhoz teszed a súlyt, hanem inkább a szegycsontod aljára. Egy másik tipp, főleg a hosszú karúaknak, akik nem érzik annyira a nyomást a mellükben, valamint sokszor fájdalmas nekik a gyakorlat: nekik nem feltétlenül muszáj teljesen mellhez engedni a súlyt, egy szűk arasznyi táv kimaradhat. Egyébként meg ábrák, videók.

Segítő nélkül valóban egy elég veszélyes gyakorlat, ha pihentető sincs a padon. Erre még maximum az jelenthet még megoldást, hogy hosszú, nem menetes rúdra szabadon felpakolt tárcsák bukás esetén két oldalra lecsúsztathatóak, bár ez sem teljesen veszélytelen.

2013. dec. 9. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!