Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan néz ki egy tömegnövelő...

Xierah kérdése:

Hogyan néz ki egy tömegnövelő étrend? (15/F)

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy nagyon nehezen fejlődök.. 15 éves vagyok már 2 éve edzek, és alapból nagyon szálkás vagyok, ectomorph alkat és ezért nehéz izmot / zsírt felszednem. Tavaly nem sikerült tömegelnem, idén szeretnék rendesen. A szüleimnek nincs sok pénzük, én még nem kapok ösztöndíjat, de zabpehely, tojás, napi 150-200 gramm rizs, gyümölcsöket meg tudok enni, és azon gondolkoztam hogyha vennék kreatin monohidrátot, mellette lenne egy közepesen jó tömegnövelő étrendem, de úgy hogy suliba is járok, fejlődnék valamennyit? Ha kérhetem össze állítanátok nekem egy egyszerűbb tömegnövelő étrendet? 72 kg vagyok, 183 cm. Sokak szerint nagyon jó testem van, de én nem ezt gondolom magamról. Ja és a kreatin szedést / kúrát is leírnátok nekem, hogyan kell? Előre is köszönöm! :)

2013. dec. 9. 18:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

2000ft

egyébként 150-200grammal tömegelni???

2013. dec. 9. 18:06
 2/14 anonim ***** válasza:

na szóval. Ezért rossz hogy egyből azt irják csak a megtervezett étrenddel 2g/tskg fehérjével lehet izmot felszedni.

a tömeged akkor fog nőni ha több kalóriát viszel be mint amennyit elhasználsz. és pont. ha eleget eszel nőni fog a tömeg. amelynek egy része ha egyáltalán eszel valamennyi fehérjét izom lesz. A legtöbb izom akkor lesz ha ebből 2g/tskg fehérje és 1g/tskg zsír. Valamint az edzésterved jó. de legfontosabb ahhoz hogy nőjön a tömeged és az izoomzatod az hogy elég kaját egyél.

Egy nagyon egyszerű módszer arra diákoknak hogy eleg kaloria menjen be, Az hogy vesznek egy csomó teljes tejet. és megisznak napi 1-2 litert a napi kaja mellé.

2013. dec. 9. 18:07
 3/14 anonim ***** válasza:
tejet???????????,tűnjél már
2013. dec. 9. 18:09
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) 2.-nak főként! :)
2013. dec. 9. 18:11
 5/14 Osynho ***** válasza:

Kreatint ne erőltesd, amíg nincs rendes étrended. Mivel eddig nem ettél rendesen, így nem tudhatod, hogy mennyire nehezen fejlődsz. :) Majd, ha rendesen belőtt kajával, jó edzéssel és elég pihenővel se fejlődsz, akkor érdemes ezen gondolkodni, addig meg tedd rendbe a kaját!

A teljes tej csupa tejcukor és zsír, abból napi több litert biztos nem innék meg.

2013. dec. 9. 18:18
 6/14 anonim ***** válasza:

MÁSODIKNAK MIT KÖSZÖNSZ HOGY TELEIR TBAROMSÁGOKAT,:DD

MIEN TEJ EZEN NEM BIROM TULTENI MAGAM

2013. dec. 9. 18:44
 7/14 A kérdező kommentje:

Az edzéshez, gyakorlatokhoz értek, de az étrendhez soha nem értettem. :)

Szóval milyen kajákat egyek a suliban és itthon? Az edzésem rendben van, a gyakorlatokat jól csinálom :) Csak a kaja, amit hátráltat valamennyire :/

2013. dec. 9. 19:28
 8/14 Osynho ***** válasza:
Sárga kapszula -> google -> letölt -> elolvas -> betart
2013. dec. 9. 19:37
 9/14 anonim ***** válasza:
De értsétek már meg hogy a tejben lévő zsirból is lesz hormon a tejcukor is betölti a glikogént és a fehérje is épít izmot. Sok kaloriat tartalmaz können fogyasztható formában. Töneg növeléséhez ha nincs lehetőség étrendre tökéletes. A gyerek nem tud étrendet tartani így tök fölösleges csirkerizs étrendet ajánlani neki mert úgyse tudja betartani. Ha csak félig tartja akkor pont semmit nem fog érni vele.
2013. dec. 9. 19:53
 10/14 Osynho ***** válasza:

100 ml tej kb 3g fehérjét tartalmaz. De annál több cukrot és zsírt. Nem jó egész nap cukrot fogyasztani + nem mindenkinek esik jól ennyi tejet letolni, tehát a könnyen fogyasztható dolgot is megkérdőjelezem. Ráadásul a tej nem egy ideális táplálék az emberi szervezet számára és nem is emészthető valami könnyen. Mennyibe kerül 2l teljes tej?

" A gyerek nem tud étrendet tartani így tök fölösleges csirkerizs étrendet ajánlani neki mert úgyse tudja betartani."

Nyilván nem versenyzői szinten, de igenis lehet rendesebben táplálkozni fiatalon is. Kerülni a hulladék kajákat, a sok cukrot, feldolgozott élelmiszert, a sok drága, de felesleges nassolnivalót, ehelyett tiszta tápanyagokat bevinni. Szerintem pont, hogy ilyen korban érdemes a tudatosabb táplálkozásra nevelni a gyerekeket. Ugyanúgy fegyelemre és kitartásra tanít, mint amga az edzés. Ez nem a grammra számolgatást jelenti és nem csak és kizárólag a csirke-rizs zabálását, csak egy irányvonalat a mutat. Aztán eldönti később, hogy mennyire akarja komolyan venni ezt az egészet. Szerintem nem ördöngősség sok húst enni összetett szénhidrátokkal és zöldségekkel, némi gyümölccsel. :)

2013. dec. 9. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!