Lehetséges ez különösebb étrend nélkül? Képpel
16 éves fiú vagyok, most kezdtem el konditerembe járni.Nem szeretnék testépítő lenni, csupán nyárra szeretnék egy jó testet a strandra.:) szeretnék jól kinézni.Jelenleg így nézek ki( [link] és nagyjából egy ilyen lenne a célom, semmi komoly.( [link] Kérdésem a következő. Egy ilyen kisebb átalakuláshoz is szükséges az étrend? tehát én nem akarok 150 kg ról egy fitness modell lenni, csak egy kicsivel izmosodni, ehhez is étrendezni kell? Az étrendnélküliséget nem úgy értem hogy mcdonlds meg csipsz megy ezerrel, hanem eszem az otthoni kosztot eszem. bableves, piritós, makaróni, szalámis szendvics ilyenek. Tehát nem ilyen szemét műkajára gondolok.De azt meg nem bírnám betartani amit pl a bodybuilder ír hogy csak csirke rizs meg túró meg zabpehely stb.. Sok csirkét eszek na de hogy csak azt és mellé pl nem ehetek meg egy fehér kenyeres kolbászos szendvicset azt nem bírnám. Full alap kaja.
Na tehét ha ilyen átlagos otthoni kosztot eszek és nincs ilyen hiperszuper kiszámolt étrendem, akkor a fent linkelt testet nem bírom majd elérni bárhogy is kondizok? csak mert mindenhol azt olvasom hogy a 80% az étrenden múlik.Ehhez képest van egy pár haverom akik kb olyanok mint a fennt linkelt képen, tehát nem egy izomállatok de nemis puhányok, és NINCS étrendjük hazamennek és azt eszik ami jól esik nekik. És megis izmosak, szálkásak.(persze edzenek rendesen).
Szóval én ezt nem értem.. Eddzhetek bármennyire is nem lesz a mostani testemből egy olyasmi amit linkeltem ha pl nem mondok nemet egy sima sajtos szendvicsre?
muszáj betartanom a csirke rizs turo fehérjepor étrendet?
ismét leszögezném, hogy eszek rendesen sok húst zöldséget stb (csak mert ha itt ezen az oldalon azt írom hogy nincs étrendem sokak azt hiszik hogy én csak hamburget pizzát csokit colát eszek/iszok).
Köszönöm a válaszokat!
köszönöm a válaszokat!
Genetikafüggő, hogy meddig fejlődsz nem kiszámolt étrenddel. És persze az is számít, hogy mennyire nem kiszámolt az. Ha nagyjából a makrók rendben vannak, eszel sokat (jó, nem egzakt dolog a sok, de kb értjük), akkor valószínűleg kihozható egy átlagemberinél jobb test. Ha az megfelelő, akkor oké. (persze kondis körökben az lesz az átlag, vagy alatta)
Nekem is megfelelő lenne, csak nekem olyan szar a genetikám, hogy nem megy tervezetlenül.
Ha van egy jó kis genetikád, kihozható :)
Ismerősöm sportol 2-3 éve, és kb ezt elérte azidő alatt, nem kondizik :)
Csalóka ám ez az átalakulás...
Nem mindegy, hogy tényleg valójában az izmaid nőnek, vagy csak a zsír ég le rólad..
Az utolsó képet simán mondanám pár hetes susta kúra eredményének...
A valódi izomtömegnövekedéshez hosszú idő kell, és kemény munka. (évek)
Fel lehet fújni vízzel az izmokat, vagy le lehet égetni a zsírt róluk, hogy látszanak, de ez nem ugyanaz.
Tökmindegy mit eszel a szervezeted alkalmazkodik.
Minden a mozgásmennyiségen és az időn múlik.
Nézd meg a vizilabdázókat, és kérdezz meg párat, hogy hány órát edzenek naponta, meg fogsz lepődni!
Amíg te nem csinálod ugyanezt addig ne számíts olyan testre mint amilyen azoknak van.
Nem utolsó sorban nagyon számít az életkor.
24 éves kor után már sokkal nehezebben épül ki az igazi izomtömeg.
De mondjuk aki 14 évesen kezd el edzeni vagy sportolni napi 4-6 később 8 - 10 órában az látványos külsőre számíthat élete végéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!