Tömegnöveléshez összeállítottam egy étrendet, a kérdés hogy vajon jó-e?
jelenleg két étrendet néztem ki magamnak, csak nem tudom melyik lenne nekem a jó.
magamról: 65 kg, 180cm, vékony alkat, edzésre 7 hónapja járok.
eddig étrend kiegészítőként próbáltam már sima Jumbot, és a Hyper Mass 5000-t. ( viszont nem volt étrendem, ami azt jelenti akkor ettem amikor épp tudtam/vagy éhes voltam)
az első étrend:
és a második étrend:
Aki jobban ért hozzá, az a leírtak alapján segítsen nekem dönteni ( esetleg ha az étrend jó de mondjuk az étrendkiegészítő porok helyett mást mondasz azt is írd le)
Köszönöm :D
Jó az étrend, bár szerintem 65 kg-ra kicsit sok a kaja. De ha extrém gyors az anyagcseréd és még ettől is alig hízol, és persze megbírod enni, akkor mehet.
Rendszerint 2 g fehérje kell testsúlykilogrammonlként és 5 g szénhidrát. Este csak akkor egyél már szénhidrátos kaját pl zabot ha tényleg nehezen zsírosodsz.
én is elég soknak tartom, mit szolnál ehhez az étrendhez ?
annyi változtatással hogy reggelre és estére beírnám Whey protein professional-t és edzés utánra pedig egy jumbo professinalt?
és szerinted nem viszem túlzásba az étrend kiegészítőket ?
itt arra gondolok pl: rossz párosítás, esetleg sok az az adagolása stb
mert nézegettem még a volumass 35 professional-t ( edzés utánra ) és Protein Powert is ( reggelre és estére)
szerinted melyik a jó kombináció ehhez az étrendhez?
Igazából ebben a sport a pénztárca általában a szűk keresztmetszet. Ha van lé akkor mehet nyugodtan tejsavó, finom és és jó minőségű. Ha nincs annyi akkor valamilyen olcsó kevert fehérje, ami silányabb minőség és ízre se nagy élmény.
A tömegnövelők eléggé túl vannak árazva. Vegyél Sima fehérjét, amit ihatsz reggel és este bármihez. Edzés után pedig keversz bele szőlőcukrot vagy maltodextrint, esetleg kis kreatint és kész a saját készítésű, de jóval olcsóbb tömegnövelő. De cukrot csakis edzés után használj.
Amúgy ez mind kaja, tehát csak úgy lehet túlzásba vinni, mint a sima kaját is. Általánosan elmondható persze, hogy az összes étkezésed max. 40-50%-a legyen tápkiegből, és a többség szilárd kajából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!