Futás, diéta, kockahas? Jól csinálom? További lent
Sziasztok
Mint már a címből is kiderült le akarok fogyni.. 185cm vagyok és 79 kg 17 évesen, ez szerintem már nevezhető túlsúlyosnak, ezért úgy döntöttem, hogy kell ellene tenni valamit.. Ezért tegnap elhatároztam(az elhatározásaim eléggé ki szoktak tartani nem szoktam meggondolni magam), hogy elkezdek futni minden nap + diétázok mellette.. Le is futottam kb 2-3 km-t és ekkora táv alatt értem el azt a pontot hogy kifulladtam nem tudom hogy ez jó eredménynek-e számít annál aki most kezd el futni de nem is ez a lényeg.. Vagyis elkezdek futni és mellette elég keményen diétázni.. Múlt hónapban elég keményen gyúrtam hasra de a zsír végett semmi se látszódott és ez kicsit felidegesített mert kb 3 hónapig csináltam.. Az a célom hogy kb 70kg ra lefogyjak ez szerintem nem lehetetlen.. Na és a kérdésem az lenne hogy ez akkor jó ötlet? Vagyis futás mellette diétával? Mennyi idő alatt érhetem el a célom(tudom hogy személyfüggő de azért egy időpont érdekelne)..
Előre is köszönöm a választ!:)
Aerob edzés kellene vagyis kb 130-as pulzussal kocogj 40-50 percet minimum heti 3-4-szer. A diéta az nem koplalás, hanem magas fehérjebevitel , kevés szénhidráttal.
79 kg az nem durva, én 173 centisen vagyok ennyi és nem sok zsír van rajtam. Tehát nem mindegy, hogy mennyi izom van rajtad, mert van aki 170 centisen 120 kg és kb 5% a testzsírszázaléka. Ezt csak azért írom, mert szerinted a 79 az már túlsúlyt jelent, pedig nem biztos.
Heti 0,5-1 kg adható le jó diétával, így számolj.
Szálkásító diéta: napi 2,5-3g*testtömegkg fehérje kell és 1-2g*testtömegkg szénhidrát (ch).
A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.
ezekből kellene összerakni az étrendet:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz étrendeket is: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!