Ha heti 6 edzésem van ( 6 izmocsoport ) akkor az mindegy melyik nap melyiket csinálom?
úgyértem hogy számít-e a soorend hogy pl: h- mell k-tricepsz sz- hát cs-váll p-bicespz sz-láb
( egyébként nem ez a sorrend csak példának hoztam )
Mondjuk annyiban számíthat, hogy az olyan izomcsoportokat, amelyek egymás edzésénél járulékosan edződnek, esetleg ne tedd egymás után. Tehát pl. kart, vállat edző napot lehet nem volna jó közvetlen a mell előttre betenni, mert fáradtan belezavarhatnak a mell edzésbe.
Fordítva is igaz, bár nem ennyire, és így sokan simán megedzik másik nap a járulékosan edződött kis izmokat. (Mint a példádban, mell után jön a tricepsz, pedig előző nap mellezésnél kapott az is.) Tapasztald ki, hogy neked hogy a jobb.
Ha ragaszkodsz a heti hat edzéshez, amit különben nem javaslok, akkor legalább jó felosztást kövess!
Először is egyáltalán nem mindegy a sorrend. A te általad hozott példában nem jó, hogy a mell utáni napon tricepszezel, mert az már kapott másodlagos terhelést a mellnél a nyomások által.
Az sem jó, hogy a kart bontod ketté, akkor már inkább a combot kellene. Állj már oda a tükör elé és nézd már meg, hogy melyik a nagyobb, a karod vagy a lábad!?
Én az alábbi felosztást tudom elképzelni;
Hétfő: KAR +has
Kedd: COMBFESZÍTŐ +vádli
Szerda: HÁT +has
Csütörtök: MELL
Péntek: COMBHAJLÍTÓ +vádli
Szombat: VÁLL +has
Vasárnap: -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!