Tömegnövelő diéta, erősen ektomorf alkatra?
165 cm vagyok és 52 kg. Erőemelő edzést szeretnék csinálni, ehez szükséges beállítanom egy jó étrendet.
Eddigi számításaim alapján (kb napi 10€-ból tudom kihozni a kaját), fehérjéből kb 5g/ttkg, szénhidrátból szintén 5g/ttkg-t tudok kihozni úgy 2200kcal mellet + az apró.
Így elnézve ez elég durva mennyiség, jó nehéz legyömöszkölni a torkomon ennyit, de nagyon szeretnék edzeni, és felszedni egy kis súlyt. Ez így jó lesz?
Fehérjéből ne legyen ennyi, a zsírokat emeld először 1-gra, ezután a ch-t, ha még mindig kell.
Viszont meg kell hogy mondjam, az erősen ektomorf alkat alapadottságait tekintve nem a legeslegjobb erőemelőnek, de persze így is lehetnek eredményeid, csak élmezőnybe nehezen kerülhetsz.
Szerintem is elég 2 g x ttkg fehérje, 5-6g x ttkg ch. Ha nem lesz elég, akkor emeled a ch-t és a zsírt.
Zsírból 1g x ttkg.
Nem versenyszerűen szeretném csinálni az erőemelést, csak a 'magam szórakoztatására' meg mert érdekel, mik a határaim.
Köszönöm az eddigi válaszokat, akkor ráállok fele annyi csirke mellé sokkal több rizs elfogyasztására, főétkezésekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!