Milyen étrendem legyen?
17 éves fiú vagyok. 80 kg a tömegem, 190cm vagyok. körülbelül egy éve járok edzeni, inkább tömegelek. Most januárig szeretnék még erősíteni kicsit, úgy kajálni hogy jó legyen. Reggel mindig eszek egy szendvicset, majd iskolába elviszek még kettőt. 14:00 körül ebédelek a menzán, edzek, aztán ha haza jövök eszek valamit. ( tojás vagy szendvics ). Majd este 6-7 fele megint eszek valami kenyeret. Lehet hogy nem kellenne este már ennyit enni és napközben kéne többet vagy nem tudom. De észrevettem hogy kezd feljönni a hasamra, de nem akarnám..
Hogy egyek szerintetek? Hogy legyen edzeni bőven erőm? SZeretnék felszedni még kis izmot amit majd leszálkásíthatok
Most viccelsz?
Szendvicsek, menza kaja meg kenyér?
Ez nem étrend!
Na de hogy segítsek is!
Fehérjeforrásnak; csirkemell, nyúl, marha, halak, tojás, sovány sajtok és túró.
Szénhidrátforrásnak; rizs és zab.
A szendvicset, kenyeret elfejetheted, a menzáról meg iratkozz ki!
Reggelire a zabot leöntöd tejsavófehérjével és azt eszed, mehet még mellé vagy négy főtt tojás is.
Veszel szépen egy kontaktgrillt meg egy rizsfőzőt, és megsütöd magadnak a csirkemellet, meg megfőzöd magadnak a rizst. Ezt bedobozolod, hozzáraksz még egy paradicsomot, egy paprikát meg egy darab kígyóuborkát és a szünetekben ezt eszed, meg utána otthon is.
három óránként kell enni.
Edzés előtt egy-másfél órával mindenképpen egyél!
Edzés után közvetlenül tömegnövelőt igyál, majd háromnegyed óra múlva menjen a szilárd a kaja, szintén csirke+rizs, vagy hasonló például marha vagy nyúlhús.
Az utolsó étkezés, lefekvés előtt egy órával csak magában sovány túró legyen, például ilyen;
Az elsőt vedd!
Nagyjából ennyi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!