Emiatt simán könnyen túledződhettem, nem?
Figyelt kérdés
Kb. 2 éve edzek, de ebben volt egy fél éves szünet egy súlyos törés miatt, meg egy fél évet fegyencedzettem is, szóval durván 1 éves súlyzós múltam van. A nyáron semmit sem edzettem, mert dolgoztam, de szeptemberben újrakezdtem, úgy ahogy azt kell, 1 hónapig ment átmozgató edzés, kajámat rendbetettem újra, viszont minden hétvégén bulizni mentünk haverokkal (volt piázás is, majdnem mindegyik hétvégén). Nem is gondoltam rá, hogy túledződhetek, viszont voltam egy rutin éves kivizsgáláson és ott mondta az orvos, hogy a szívem kissé túl van terhelve, picit vegyek vissza az edzésből, edzek kisebb súlyokkal. Itthon aztán rákerestem a túledzettség tüneteire, ott volt ez (EKG mutatta ki, hogy a bal kamrám van túlterhelve picit) a tünet, aztán meg a többi - depresszió stb. (nem akarom sorolni) és egypár jellemző volt rám, viszont a teljesítményem nem csökkent, sőt. 1 hetet pihentem, aztán folytattam az edzést, azóta 2 hét telt el, a héten is ugyanúgy bírtam az edzést, ha nem jobban, viszont a kajával megszenvedek, nincs étvágyam, csak erőltetem magamba a kaját, de ennek ellenére nem híztam már 2 hete semmit, pedig a bevitel megvan. 3 napig most hasmenésem is volt, ma reggeltől meg úgy érzem, mintha valami a szívemmel lenne, futásnál szoktam régebben ilyet érezni, hogyha túl gyorsan futok, hogy olyan aprókat szurkál a szívem, a vérnyomásom és a pulzusom rendben van (most mértem - 120-65, pulzus 69), de viszont még vannak olyan tüneteim is, hogy a pulzusom sokszor akkor is magas volt, ha csak feküdtem, vagy ültem, és egy pár hete nagyon izzad a hónaljam is. Szóval lehet a sok buli miatt edződtem túl? Eddig még nem fordult ilyen elő velem, szóval tanácsokat kérnék, hogy hogyan kúráljam ki magam, hány hétig kéne pihennem? Vagy ha ezek elmúltak, majd akkor kezdjem csak újra? Egypár hete suliban is nagy a nyomás, reggel fél8kor megyek itthonról el és csak este fél6 körül érek haza, ezután szoktam edzeni is, és még emellett mindig van sok más dolgom, szóval nagyon zsúfoltak a napjaim, lehet jót is tesz ha kicsit hanyagolom az edzést?. Válaszokat előre is köszi, 18F2013. nov. 10. 10:34
1/1 anonim válasza:
Ha nem alszol eleget hétköznap, hétvégén meg főleg a piálás miatt, plusz ennyit iszol, akkor pihenhetsz, pár hét és szar lesz megint a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!