Most akkor mivel kezdjem? Összezavarodtam!
az lenne a problémám hogy múltkor (itt gyakorin) olvastam hogy akinek pl. mell-váll edzésnél hamar lefárad a válla idő előtt, akkor kezdje annak az edzésével.
De én úgy tudom hogy mindig a nagyobb izomcsoporttal kezdjük! ha valakinek a kisebb hamarább kifárad mialatt a nagyot dolgoztatja miért mondják mégis azt hogy kezdje azzal ami besegít?
Az izmod nem látja a súlyt. Ha kifárad a vállad a melledzést követően használj kisebb súlyt. Semmi mást ne változtass csak a súly mértékét. Idővel majd hozzászokik.
És az nem aranyszabály, hogy mindig a nagyobb izomcsoporttal kezdj. Továbbá az sem, hogy nem lehet szétválasztani. Értem ezalatt, hogy nyomsz fekve, nyomsz ferdén, majd nyomsz derékszögű padon mellről nyomást vállra. Majd elmégy tárogatni, stb. és kezded az izolálóbb váll gyakorlatokat.
Ha pedig nem szeretnél kisebb súlyokkal dolgozni vállra, pedig tudod, hogy ami neked "nagy" az másnak pehely, szóval akkor edz a mell után bicepszre... Annak aztán teljesen köze nincs az egészhez. És nehogy azt mondják nekem, hogy a szűk nyomás megy arra, mert a fenét. Esetleg a kanku fekvő, de azt hagyjuk meg a Mongóloknak.
ezért a legjobb bontás a mell-kar, láb, hát-váll egy haladó testépítőnek.
egy kezdőnek csak alapgyakorlatok és heti 3 teljes testes edzés és úgy megerősödni ahogy lehet hogy legyen egy jó alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!