Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha egy évig csak karra edzek,...

Ha egy évig csak karra edzek, akkor ennyi idő alatt kb mekkore növekedést lehet max elérni? (Lent)

Figyelt kérdés

Először is nem érdekelnek az olyan válaszok, hogy lábra is eddz mert bu*zinak meg cigánynak fognak nézni, mert nem érdekel arra a testrészemre edzek úgyis amire akarok.

Tehát a kérdés, hogy kb 1 év alatt mekkora növekedést lehet max elérni? Fehérje bőven meg van mert húst eszek hússal plus mennek a tépkiegek is, nagyjából ch is. 190 magas vagyok 34 cm mindkét karom testsúlyom 81-2 kg.

Nem azt várm, hogy egy centimétert írjatok tizedes pontossággal, hanem csak nagyjából mire számíthatok?

Hetente kétszer edzek karra+ vállra bicepsz, tricepsz,alkar meg váll

köszi a válaszokat előre is

2013. nov. 7. 15:22
1 2
 1/12 Awful11 ***** válasza:
92%
Először utána kéne olvasnod a dolgoknak, és nem ilyen retardált kérdéseket feltenni. Lábra és mellre nem edzeni hülyeség. Ha nem lábazol rohadj hülyén fogsz kinézni, és egyébként is a felsőtested fejlődését is elősegíti egy kemény lábedzés. Heti 2 kar edzés sem jó, bőven elég heti 1, de azt keményen, intenzíven kell tolni. Ha heti kétszer karozol akkor nem tudsz majd rendesen regenerálódni és elmarad a fejlődés. Az, hogy mennyit fejlődsz az genetika és étrend függő, de ahogy látom az edzésterved sem valami jó, szóval túl sok jóra ne számíts. Kezdőknek egyébként 2 hónapig teljes testes átmozgató edzésterv kéne.
2013. nov. 7. 15:33
 2/12 A kérdező kommentje:

'a felsőtested fejlődését is elősegíti egy kemény lábedzés'

Ezt már én is hallottam, de nem tudom mi köze lehet a lábnak ahhoz, hogy a felsőtestem hogy alakul. Profi szinten elképzelhető, de amúgy nem hiszem...

Lehet, hogy elég lenne heti egy karedzéss, de kettő sem fog megártani ha nem edzem túl és hagyok időt a két edzés között a regenerálódásra... (hétfő-péntek)

A kéthónapos átmozgatón már rég túl vagyok, két éve edzek eddig edzettem mindenre és szintentartásra továbbra is fogok, de a karomon kívül a többi testrészemen már elértem a kívánt eredményt.

2013. nov. 7. 15:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Háát... Úgy nézem a kérdést, hogy elméleti feltevés, és eszerint válaszolok, mielőtt bárki oltana... :D Igazából hidegen hagy, mit csinálsz.:)

Nagyon nehéz ezt megmondani. Hogyha csak karra edzel, akkor talán rosszabbul fejlődik a karod, mintha minden testrészedre edzenél. sajnos az izmosodás kaja és regeneráció függő is, és jól írta le az előző, a láb edzés elősegíti a felsőtestet is, ráadásul a kemény guggoló edzés megnyomja a tesztoszteron szintet, ettől aztán még gyorsabb lesz a fejlődés. Hogyha adott tápanyag (lehet, hogy megnövekedett mennyiségben kéne a testednek, a heti 2x-i sz@rod miatt), és a regeneráció, akkor egy 3-4 de akár 5 centire tippelném a növekedést, de egy teljesen kezdő akár ennél is fejlődhet többet, főleg 1-2 kreatinkúrával, meg jól belőtt étrend+edzés szisztémával.

2013. nov. 7. 15:43
 4/12 anonim ***** válasza:
Bocsi, most olvastam el a komemntet.:D A lábnak annyi köze van-már igenis kezdő szintnél is- egyrészt amit előbb mondtam, a kemény guggolás jó alapgyakorlat, sok izom-izomcsoport teljes erőbedobással összehúzódik a gyakorlat során, így ez megdobja a tesztoszteron szintet. A másik ok az, hogy a tested próbálja az izmok között fenntartani az egyensúlyt. Ha csak tricepszre edzel, nem fog annyira fejlődni, mintha bicepszre is edzenél, ha csak a jobb karodra edzel, mert avval akarsz masztizni, akkor sajnos a tested nem engedni nagyon előrehaladni a jobb kézt, és amikor elkezdesz balra is edzeni, akkor hamar kiegyenlítődik.:) (amúgy ezeket általánosságban írtam.)
2013. nov. 7. 15:46
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Csak hogy legyen egy kis örömöd: lábra is eddz mert bu*zinak meg cigánynak fognak nézni!
2013. nov. 7. 15:50
 6/12 A kérdező kommentje:
köszönöm :) Legfőképp az utolsónak xxx
2013. nov. 7. 15:51
 7/12 anonim válasza:
56%
Na azért ezen egy jót röhögtem, 2 éve edzel, de megkérdezed hogy miért kell lábra is edzeni, mellette 34 es karod van és ilyen hülye kérdést teszel fel, hát gratulálni tudok csak. A karod meg pontosan 3,5983mm-t fog nőni.
2013. nov. 7. 16:50
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha lábra nem edzel nem fog a karod sem úgy nőni!
2013. nov. 8. 09:39
 9/12 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Na, most érdemes neked csak karra edzedni? :)

Olvastam a Sárga kapszulában, és egyetértek vele (mert ugyan ki ért egyet mindennel, ha más a tapasztalata), hogy ha igazán rendesen megedzel egy izmot, akkor azt elég egy héten csinálni. És főleg azért, mert a pihenőidő legalább olyan fontos, mint maga az edzés. A karon van bicepsz, tricepsz, meg a külső kerek nemtommi (vállizom??), meg max. a csuklyás. Ezekre nekem elég egy óra bőven, alkarral nem foglalkozom.

De ha fiú lennék, hallgatnék a többiekre. Mert akkor minél nagyobb izmot szeretnék, nem csak keményet.

2013. nov. 8. 13:18
 10/12 anonim ***** válasza:
A "külső kerek nemtodmi" az szerintem a brachiális (a felkar közepe táján) meg igen, a vállizületem van az oldalsó delta.
2013. nov. 8. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!