Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyi szénhidrátra van...

Mennyi szénhidrátra van szüksége az embernek naponta?

Figyelt kérdés

Úgy tudom a fehérje, testkilogrammonként 2-3g

a szénhidrátot is így lehet meghatározni?

2013. nov. 7. 09:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

És ez nem fikció, ezt nem most találtad ki hasraütésszerűen. Vagy igen?

Sperseus úr ha írhatom helyette, sportember. Én, mondhatni az vagyok.

Őszinte leszek, kizárólag izmosodás elősegítése végett mostanában rizsezem. DE teljes mértékben tudom, hogy ez egy veszélyes játék az inzulinnal, és nemhogy a "szénhidrát megvonás" lenne egészségtelen, hanem amit most én csinálok (meg rengeteg sportoló, testépítő) az emelt ch bevitel a kifejezetten problémás. És míg ezt tudjuk miért, addig a ch bevitel csökkentésének nem ismerjük a káros hatásait. Az elért izomzat két módon épülhet le: ha energiahiány van (de senki nem mondta, hogy együnk kevés kalóriát) vagy ha elhanyagolják őket. Nyilván egyiket sem tesszük..

A szénhidráthiány a szó szoros értelmében nemlétező kifejezés. Komolyan. Csak az izomfejlődéshez kell ch, de ez meg ugye már egyéb cél, igazából az egészség célja mindig lowcarb úton vezet.

Egyébként a zöldségekben van rost, tehát.. ennyi kellene, és ez elég, komolyan.

2013. nov. 7. 23:16
 12/13 anonim ***** válasza:
a futás most nem megy, mert már halálra unom magamat tõle, vettem egy komolyabb szobabringát és azzal tolom playstation elõtt:) néha ha van kedvem, csak akkor futok. amúgy mint már sokszor sokhelyen írtam kõmûvesként baromi nagy bajban lennék, ha épülnének le az izmaim, de szerencsére pont az ellenkezõjét tapasztalom...
2013. nov. 8. 10:28
 13/13 anonim ***** válasza:
A testépítés egy külön kategória, ezt nem szabad idevenni, mert ők irreálisan nagy izomtömeget pakolnak magukra, amit el kell látni energiával, a hasnyálmirigyünket és a májunkat sem arra találták ki, hogy egy 120 kg testépítőnek termeljenek cukrot. Egy átlag egészséges ember számára annyi ch-t képesek előállítani, amennyi elég ahhoz, hogy ne veszítse el az izomzatát.
2013. nov. 8. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!