Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyire kell fáradtnak lenni...

Mennyire kell fáradtnak lenni egy tömegnövelő edzés után?

Figyelt kérdés

2 testrészre edzek egy alkalommal. mind2 testrészre 3 féle gyakorlat, 4 széria, kb annyi súllyal csinálom a gyakorlatokat, hogy 6-10 db menjen. kondiban a vége fele már úgy érzem hogy semmi erőm, van hogy már a végére fele annyi súllyal se megy az utolsó gyakorlat mint amennyivel kezdtem, De leizzadni nem nagyon szoktam és fél órával kondi után mire hazaérek olyan fura... mintha nem is csináltam volna semmit. persze ha otthon megpróbálok csinálni valami gyakorlatot érzem hogy nehéz de alapvetően nem annyira húzódik az izmom.

TEHÁT

a kérdés konkrétabban arra vonatkozik, hogy:

-esetleg többet ki tudnék magamból hozni?

-kevesebb súllyal kezdjem?

-nem jól csinálom a gyakorlatokat?

-vagy ez ilyen a tömegnövelő edzésnél, nincs semmi probléma?

2013. nov. 6. 16:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem is kell-főleg, ha volt rendes levezetés és nyújtás-olyannak lenned utána, mint egy rokkant.

Tömegnövelő edzés nem létezik, tömegnövelő étrend van, ezen múlik, hogy tömegnövelsz-e éppen. A súlyzós edzés mindig változatlan, minden időszak alatt.

Ha olyan súllyal végzed a gyakorlatokat, hogy pont ennyi megy, mint amit írtál, akkor nincs semmi baj. Esetleg próbáld egy picivel nagyobb ismétlésszámmal, mondjuk 12-14-gyel végezni a sorozatot, hátha, így jobban érzed az izmodat, mert valakinek ez jobban beválik.

Az izzadság elmaradása sem jelenti, hogy az edzés rossz volt.

2013. nov. 6. 16:43
 2/6 anonim ***** válasza:
én egy ilyen edzés után, ami csak alapgyakorlatokat tartalmaz, néha még frissebb vagyok, mint előtte, de sokat számít az étrend, egy alacsony szénhidrátos terhelésnél ne várj csodát, mert energiád sem lesz.
2013. nov. 6. 16:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Tömegnövelő edzés igenis létezik. Az erősítések a kondiban, azok tömegnövelő edzésnek számítanak. Egy 2 órás futás, az például nem számít tömegnövelő edzésnek (sőt, van arra is esély, hogy leépíti az izomzatot [bár nem feltétlenül]). Hogyha nagyon jó formában szeretnél lenni, akkor nem ártana futni is néha. Teszem azt például egy futós edzés, egy erősítős edzés felváltva.

A kérdéshez ugyan semennyire nem kapcsolódik, nem is tudom, hogy hogy edzel, de szoktál kondi előtt bemelegíteni?

A kérdéshez visszatérve: lehet, hogy nem elég intenzív az edzés, és azért nem izzadsz. Ha előtte futsz egy keveset (20-30 percet) vagy bemelegítesz, az segíthet picit abban is, hogy nagyobb intenzitást tudjál tartani. Az fontos, hogy annyira nagyon nagy pihenőket 2 gyakorlat között ne csinálj, mert visszaesik a pulzusod (az meg nem válik előnyödre).

Annyira nem tudok mit mondani, el kell találnod az egyensúlyt. Húzódnia azután se feltétlenül kell az izmaidnak, hogy leizzadtál. Az inkább hozzászokás kérdése. Aki rendszeresen edz, az nem annyira szokott ilyentől szenvedni.

A tömegnöveléshez visszatérve: valahol olvastam egy olyasmit, hogy az izmok akkor nagyon fogékonyak épülés témában, amikor edzés után vagy közvetlenül. Tehát nem tudom, hogy milyen messze laksz a konditól, de ha nagyon, akkor lehet, hogy nem ártana már edzés vége után egyből enned egy keveset.

Kihozni természetesen mindig ki tudsz magadból többet, csak el kell találnod az egyensúlyt. Az olyan 10-15-ös ismétlésszám az teljesen jó. Ha jól számoltam, ez összesen 6 gyakorlat. Lehetne mondjuk 8 vagy 10 gyakorlat is. Meg jó lenne tudni, hogy mik ezek a gyakorlatok.

2013. nov. 6. 17:10
 4/6 anonim ***** válasza:

De így, hogy tömegnövelő edzés, nem használjuk a fogalmat.

A logikád viszont helyes.

Amit olvastál, az az anabolikus ablak volt, ezért kell edzés után rögtön enni, lehetőleg gyors felszívódású ch-t és fehérjét (pl. dextróz+protein turmix).

2013. nov. 6. 17:19
 5/6 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

hétfő-kedd-csütörtök-pénteken járok kondiba, de ahogy esik úgy puffan.

a napi izomcsoport attól függ mit pihentetek régebb óta, hogyan jön ki az adott hétre mert amint mondtam a napok is néha elcsúsznak.... de a lényeg hogy az alábbi módon vannak párosítva:

-mell - tricepsz (fekvenyomás, 45°-os fekvenyomás, tárogatás, tolódzkodás, súlyzós gyakorlatok...)

-hát - bicepsz (húzódzkodás, súlyzók, hátazós gépes gyakorlatok....)

-láb - has (alap gyakorlatok itt is. semmi extrra nem sorolom tovább :D)

-váll - has

2013. nov. 6. 19:01
 6/6 A kérdező kommentje:
ja, és kb 15 bicikli útra lakom a konditól, +nyújtás =bemelegítés, levezetés
2013. nov. 6. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!