Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Gerincferdüléssel lehet kondizni?

Gerincferdüléssel lehet kondizni?

Figyelt kérdés

Egy haverom elég vékony és el akar jönni edzeni de enyhe gerincferdülése van.Lehet így kondizni? Nem káros?

Alapgyakorlatok mint pl. fekvenyomás,2 kezes bicepsz,Arnold nyomás stb..

2013. okt. 28. 18:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Persze, hogy mehet.

Egyébként én az Arnold nyomást nem tartom nem, hogy alapgyakorlatnak, de egyáltalán jó gyakorlatnak se. My 2 cent.

2013. okt. 28. 18:46
 2/5 A kérdező kommentje:

Kinek mi :)

Én szeretem.

De akkor neked melyik az alap?

2013. okt. 28. 18:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Vállra? Mellről nyomás/vállból nyomás, oldal emelés. Végülis az Arnold nyomás is egy vállból nyomás variáció, de SZERINTEM felesleges terhelés az ízületeknek.
2013. okt. 28. 18:53
 4/5 @bel válasza:
Arnold nyomást semmiképp, összenyomja a gerincet, amitől még nagyobb lesz a gerincferdülés.
2013. okt. 28. 19:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen lehet, nem tudom mennyi idősek vagytok de fiatal korban még ki lehet javítani azt a ferde gerincet, később viszont még komoly asszimmetriát okozhat. Mint sajnos nálam. Ebben sok minden lehet. Ferde nyomások, extrémebb esetben máshogyan terhelődő bicepszek, mivel a ferde gerinc behúzza valamelyik vállad ami miatt már nem tudod úgy testhez tartani mint a másikat.

Nekem sajnos nem enyhe hanem elég komoly gerinc ferdülésem van és mivel már nem vagyok gyerek így nem tudom eltüntetni tornával csak javítani. Mehet a csontkovács meg manuálterápia, csak kifizetni nem bírom :) ez csak rosszabbodik ha nem tesz ellene az ember.

Lehet edzeni, de jobb ha idejében helyre hozza.

2013. okt. 28. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!