Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért van súlynövelés nélkül...

Miért van súlynövelés nélkül is izomlázam?

Figyelt kérdés

Üdv.

Tudom, hogy folyamatosan, fokozatosan növelni kellene a súlyt, de a helyzet az, hogy én hónapok óta ugyan olyan súllyal nyomok fekve. Nem érzem, hogy tudnám növelni, továbbá ezzel a stagnáló súllyal is mindig ugyan olyan veszett izomlázam van napokig. Ezek szerint súlynövelés nélkül is szakadnak az izmok... de akkor nekem miért nem "kell" növelnem a súlyt? (Hozzátenném, hobbiszinten csinálom, nem célom X kilót kinyomni, mert "jól hangzik", stb., az izomláz érzetre hajtok, amit megkapok. Így is sikerült 120cm-es mellkas kerületet összehoznom, csak ezt a súlynövelés nélküli izomlázam nem értem.)

Fizikai munkát végzek + háztartást vezetek férfi létemre, szóval nem mindig van időm/kedvem csinálni... Viszont a heti 2 alkalom, mint körülbelüli átlag, az megvan, tehát nem arról van szó, hogy kimarad X idő, mert akkor érteném... de nincs ideje az izomnak elszokni tőle, arra azért figyelek.

Vélemények?

#izomláz #súlytartomány
2013. okt. 14. 05:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Nos, én nem vagyok szakember, ráadásul nő, de régebben kondiztam.

Egy gyakorlatot ki lehet vitelezni ímmel-ámmal és odakoncentrálva, pontosan is, lassabban, nem elkapkodva.

Szerintem azt történt, hogy ahogy erősödtél, elkezdted lassabban, pontosabban végezni a gyakorlatot, nem csak felületesen, legyenmármegmertnembíromtovább módra.

2013. okt. 14. 06:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Így van, lehet hogy pontosabb kivitelezéssel, nagyon koncentrációval történt a végrehajtás. Egyébként még ez sem kell hozzá. Én már 28 éve edzem, már régen nem tudod növelni a súlyt hiszen elértem a naturál határaimat. DE minden héten mellben izomlázam van. Nem csak az emelt súly okoz hipertrófiát.
2013. okt. 14. 06:59
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm, megnyugodtam!

Tényleg pontosan végzem, lassan, egészen addig, hogy a rúd hozzáérjen hol a mellkasomhoz, hol a torkomhoz (ferdepadon).

Köszönöm.

2013. okt. 14. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!