Miért van súlynövelés nélkül is izomlázam?
Üdv.
Tudom, hogy folyamatosan, fokozatosan növelni kellene a súlyt, de a helyzet az, hogy én hónapok óta ugyan olyan súllyal nyomok fekve. Nem érzem, hogy tudnám növelni, továbbá ezzel a stagnáló súllyal is mindig ugyan olyan veszett izomlázam van napokig. Ezek szerint súlynövelés nélkül is szakadnak az izmok... de akkor nekem miért nem "kell" növelnem a súlyt? (Hozzátenném, hobbiszinten csinálom, nem célom X kilót kinyomni, mert "jól hangzik", stb., az izomláz érzetre hajtok, amit megkapok. Így is sikerült 120cm-es mellkas kerületet összehoznom, csak ezt a súlynövelés nélküli izomlázam nem értem.)
Fizikai munkát végzek + háztartást vezetek férfi létemre, szóval nem mindig van időm/kedvem csinálni... Viszont a heti 2 alkalom, mint körülbelüli átlag, az megvan, tehát nem arról van szó, hogy kimarad X idő, mert akkor érteném... de nincs ideje az izomnak elszokni tőle, arra azért figyelek.
Vélemények?
Nos, én nem vagyok szakember, ráadásul nő, de régebben kondiztam.
Egy gyakorlatot ki lehet vitelezni ímmel-ámmal és odakoncentrálva, pontosan is, lassabban, nem elkapkodva.
Szerintem azt történt, hogy ahogy erősödtél, elkezdted lassabban, pontosabban végezni a gyakorlatot, nem csak felületesen, legyenmármegmertnembíromtovább módra.
Köszönöm, megnyugodtam!
Tényleg pontosan végzem, lassan, egészen addig, hogy a rúd hozzáérjen hol a mellkasomhoz, hol a torkomhoz (ferdepadon).
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!