A rízs tápanyagtartalmát amikor azt vesszük, hogy pl 100g-ban ennyi és ennyi ch és egyebek vannak azt szárazon (nyersen) mérve kell érteni vagy már főtt állapotában?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy hülye kérdés de eddig én mindíg hidegen (nyersen) mértem ki a 100g rízst és most realizálódott bennem hogy ez bizony főve majdnem 3x annyi tömeget nyom...most akkor lehet hogy 1 éve rosszul kajálok, mert nyersen mérem ki a rízst?:)2013. okt. 12. 01:22
1/3 anonim válasza:
Főve mert vizet vett fel, amiben 0 kalória és tápanyag van.
Ettől függetlenül főve érdemes.
2/3 anonim válasza:
Az első baromságot ír. Miért főve kéne megmérni, amikor nem tudod, hogy mennyi vizet vett fel?
Nyersen vannak megadva a tápanyagadatai. Leméred, hogy 100 gramm rizs, abból lesz 230-300 gramm főve.
Sokkal logikusabb, egyszerűbb mindent nyersen mérni. Néha én is szoktam olyat, hogy pl. úgy eszek rizst, hogy nem én főztem, és akkor nem tudom mennyi az annyi. De az alap a nyers rizs, mert abban van 78 gramm ch, a főtt rizsben meg ugye 100 grammonként 30 körül van.
3/3 A kérdező kommentje:
Jajj dejó, nagyon köszi:)) akkor nem csináltam hülyeséget!!:)
2013. okt. 12. 12:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!