Járhat izomvesztéssel egy intenzív, folyamatos mozgást igénylő súlyzós/saját testsúlyos/valamelyest cardio jellegű edzés?
Olyasmire gondolsz, hogy eszek-e rendesen? Mert igyekszem kevés szénhidráton élni, de nem koplalok össze-vissza, viszont nem is eszem hülyére magam. Arra pedig nem igazán figyelek, hogy miből mennyit eszek, nem állok rá a rizs-csirkemell étrendre, stb...nem szeretnék tömeget növelni, csak szépen formában tartani azt ami megvan. Igyekszem sok zöldséget, gyümölcsöt, húst, tojást enni...Esetleg arról, hogy regenerálódni hogyan, és miként a leghasznosabb tudnál valamit mondani esetleg linkelni?
Köszönöm!
Ha nincs meg a fehérje és az energia egyensúly (ez utóbbi a ch miatt), akkor egy eddiginél intenzívebb edzésterv simán okozhat izomvesztést.
A regenerációra pedig ezek a legfontosabb alapelvek: megfelelő mikro- és makrotápanyagok, elég alvás, elég idő (~1 hét) az egyes izomcsoportok újbóli megedzésére, káros szenvedélyek mellőzése.
fehérje és az energia egyensúly alatt kicsit kifejtenéd mit értesz? soha az életben nem figyeltem oda arra, hogy mit eszek, 12 évig aktívan sportoltam, majd utána is rendszeresen edzettem, most is inkább csak arra koncentrálok, hogy fehér kenyeret és tésztát ne egyek, néha azért előfordul...üdítők helyett ásványvizet iszom, több zöldséget és gyümölcsöt eszek...az alkatommal meg vagyok elégedve maximálisan, de most találtam egy edzést ami nagyon tetszik, csak fárasztóbb amit az utóbbi időkben csináltam...viszont a korábbi sportmunkához nagyon közel van
de lehet az lesz, hogy csinálom és majd 1-2 hónap múlva úgyis látni fogom mi történik, ha nem fogynék izomból, akkor kicsit visszavennék a gyakoriságából
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!