Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mikor végezzek szénhidrát...

Mikor végezzek szénhidrát visszatöltést?

Figyelt kérdés

3hete diétazok, 184cm/79kg; 195gr fehérjét, 167gr CH-t, 53gr zsírt viszek be ez kb 1950kcal.

visszatöltéskor 2x167gr Ch, 130gr feherje, ~0 gr zsír. 7naponta végzem el, de mindig van 1 olyan nap mikor izmaim ellaposodnak levertnek gyengének érzem magam. kérdésem az hogy jobb lenne ilyenkor ch visszatöltést?? csak az a bajom hogy ez a nap van h 3 -4-5naponta jon el szval mikor hogy. érdemesebb lenne aznap kaloria bevitelt is novelni meg gyakrabban pl 4naponta visszatölteni? nem fog akadályozni a szalkasitasban?

elore is koszonom valaszaitokat!

2013. okt. 7. 14:04
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Amugy zsírt is beviszem mindig lenmagból + 3x1gr omega3 kapszula! amugy itt van amit olvastam ja és ha megfigyelitek bunny törölte a kommentjét amiben lehülyézett ch visszatöltés miatt, lehet meggondolta volna magát?

Újratöltés

A diétás tervekbe újratöltéseket is érdemes beiktatni. Ezek segítenek "feléleszteni" a leptin nevű hormont, amely minden zsírégető hormonok anyja. Ahogy diétázol, a leptin elkezd csökkenni, hogy megakadályozza a testet a zsír túlzott leadásában. Az időnkénti visszatöltés segít ezt kompenzálni és az optimálishoz közelebbi zsírégetés tempót megtartani. Aki szálkásabb, annak gyakrabban kell visszatölteni, mint annak, akinek még magasabb a testzsírja.

10% testzsír alatt bölcs lehet heti 2 alkalommal tölteni.

10-15% között 6-12 naponta optimális a visszatöltés.

15% fölött csak 7-14 naponta érdemes visszatölteni.

Nyilvánvalóan, ahogy vesztesz a testzsírodból, más és más kategóriába kerülsz a visszatöltés tekintetében.

Az újratöltés stratégiája

Olyan napokon tölts, amikor a leggyengébb testrészedet edzed, mivel ez nem csak, hogy a leptint emeli, hanem anabolikus inger is.

A töltési napokon olyan alacsony legyen a zsírbevitel, amennyire csak lehet, mivel a szénhidrát által megemelt inzulin fokozza a zsírok szállítását a zsírszövetbe. És a zsírok pedig nincsenek hatással a leptinre.

Csökkentsd a protein bevitelt 2.2 grammra testsúlykilogrammonként.

Olyan kevés fruktózt vigyél be, amennyire csak lehetséges (ennek sincs hatása a leptinre).

Növeld a kalória bevitelt szintentartási mennyiségre (vagy e fölé, ha ektomorf vagy), és növeld ezen belül a szénhidrátot 50-100%-kal a normál diétás szinted fölé (kövérkésebbek kevesebbel, vékony alkatúak a nagyobb értékkel).

forrás: [link]

2013. okt. 7. 15:56
 12/15 anonim ***** válasza:
Igen, ezt én is olvastam, de szerintem teljesen egyénfüggő ez is. Én ha laposabbnak éreztem magam kicsit emeltem rajta, de nem volt igazán töltésnek nevezhető. Kinek mit bír el a genetikája.
2013. okt. 7. 16:02
 13/15 A kérdező kommentje:

amugy a cikket Dr. Layne Norton naturál testépitő táplalkozás szakértő irta.

[link]

kinézete alapján nem hiszem hogy nagyot hibázok ha ezt folytattom továbbra is. eredményeket majd közlök későbiekben mennyire volt igy jó!

2013. okt. 7. 16:23
 14/15 anonim ***** válasza:
jó, próbáld ki, és majd írd le mi lett.
2013. okt. 7. 16:24
 15/15 A kérdező kommentje:
Végül 3honapot csináltam -10kilo lett a vége tartosan
2014. júl. 27. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!