Tényleg ilyen drága a testépítés?
Elkezdtem kíváncsiságból olvasni a Sárga kapszula c. könyvet, mert hát bennem is felébredt ez a vágy, mint a kortársaimban (tízen-, huszonéves korosztály), hogy esetleg neki kéne állni kicsit kondizni, hogy valamennyi izom legyen rajtam . Még a negyvenedik oldalnál sem tartok, még igazából csak a táplálkozást kezdte el kibontani az író, de már most fogom a fejem, hogy úr Isten, már csak ez havonta simán benne lenne 20-30 ezerben. Tudtam, hogy ez egy pénzigényes sport, ha az ember rendesen akarja csinálni, úgy hogy eredménye is legyen, de ez azért durvának tűnik. Ez tényleg ennyibe kerül?
(Most lehetőleg nem olyanok válaszát várom, akik fél éve járnak le kondiba, ha unatkoznak és a jó ég sem mondaná meg róluk, hogy ők gyúrnak.)
5000 hol? völgy fittnesbe anyiért járok
street télen ? húzódzkodó felszerelve
"Hát ez az étkezés szörnyű. Nem ártana változtatnod rajta nem csak a testépítés, hanem az egészséged miatt is! Ha meg fejlődni akarsz, akkor pláne. Zsemléből nem lesz izom. "
Ez az alap étrend, még nem álltam neki semminek. Tudom, hogy testépítéshez nem jó ez a sima reggeli-ebéd-vacsi felállás, ez a jelenlegi.
"Kondi szokott lenni a sulikban (ha már kollégiumot említettél)."
Igen, van. Ezt majd meg is nézem, de félek, hogy olyan lesz az állapota, amilyen egy kollégiumtól elvárható :D
"Ez az alap étrend, még nem álltam neki semminek."
Alap étrendnek se jó, bármilyen mozgástól függetlenül. :)
Figyelj, én egyetemista vagyok (azt meg tudjuk, hogy az egyetemistáknak sosincs pénze :DDD), és mégis meg tudom oldani.
Chips meg csoki meg kóla, energiaital, tej, kenyér meg egyéb hülyeségeket egyáltalán nem vásárolok (én még teljes kiőrlésű tésztát, kenyeret meg ilyeneket SEM veszek). Most nézz meg egy tizenévest, aki a nap harmadában ilyeneket eszik.
Veszek rizst, zabpelyhet - mindkettőből az olcsóbb fajta egy zacskóval kb annyi, mint egy chips meg egy energiaital együtt, és azt több napig eszem.
A zöldség egyáltalán nem drága, a gyümölcs se, ha szezonális, egy doboz tojás meg 250-300 ft.
Ezen felül veszek még csirkét, és kész.
Nem hinném, hogy drágábban kijönne, mintha marhaságokat vennék, de még ha pár 100 ft-tal drágább is, nem megéri? Tápanyag szempontjából nem mindegy, hogy mit viszek be, szénhidrátot meg zsírt eszetlen mennyiségben, foszforsavat meg mittudoménmit, vagy olyasmit, olyan arányban, amire a szervezetemnek valóban szüksége van és hasznosítani is tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!