Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért káros a vállvonogatás?...

Miért káros a vállvonogatás? Többet árt, mint használ? Akkor mi menjen csuklyára?

Figyelt kérdés
2013. okt. 4. 09:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem káros, ha szabályosan csinálod. Ha valaki 50 kilóval nyom fekve(így a legkönnyebb szemléltetni), de 40 kilós kézi súlyzóval vállvonogat, az káros.
2013. okt. 4. 09:45
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem káros.
2013. okt. 4. 10:08
 3/11 anonim ***** válasza:
Hol hallottad,hogy káros?
2013. okt. 4. 10:25
 4/11 A kérdező kommentje:
Lent mondták a teremben, hogy több kárt okoz, mint hasznot. De majd rákérdezek bővebben, hogy miért.
2013. okt. 4. 10:35
 5/11 anonim ***** válasza:
Na igen,engem is érdekelne,hogy miért.
2013. okt. 4. 10:49
 6/11 Osynho ***** válasza:
Szerintem másra mondták, csak félreértetted. Vagy csak nem értenek hozzá. :)
2013. okt. 4. 10:57
 7/11 A kérdező kommentje:

Sikerült megérdeklődnöm!

Tehát:

A vállvonogatás azért káros, mert csak nagy súllyal lehet végezni (min. 50 kg), hogy érjen is valamit, és ilyenkor a gerincoszlopodra (főleg az alsó háti szakaszra) jelentős terhelés hárul. Mivel valószínűleg a derekad nem olyan erős, mint kellene, így nagy eséllyel sérvet kaphatsz egy idő után és ott van még a porcok elcsúszásának és jelentős mértékű kopásának az esélye is.

Kis súllyal végzett vállvonogatás pedig csodásan irritálja a rotátorköpenyt és még mellette nem is erősít, esetleg egy kis állóképességet növel, a vállnál pedig erőre lenne szükség.

2013. okt. 16. 09:55
 8/11 anonim ***** válasza:
50 kg az hol nagy terhelés szerinted? Én két ötvenkilóssal végzem és az is lófütyi. Egy haverom meg 200-al csuklyázik, na az már terhelés.
2013. okt. 16. 10:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Montez,azt vegyük figyelembe,hogy az izomerő,meg a csontrendszer teherbíró képessége nem ugyanaz a dolog.
2013. okt. 16. 21:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Vegyük, de 50 kg akkor is lófütyi.
2013. okt. 16. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!