Csanád1989 kérdése:
Azon morfondírozom, hogy az előírt napi 160g fehérje (500g csirke+3kanál fehérjepor) nem teszi tönkre hosszú távon (évek, évtizedek) a vesét? Nincs valami orvosi tanulmány erre vonatkozólag?
Figyelt kérdés
Egyáltalán miért nincsenek testépítés sportágban szakorvosok? Valahogy jobban bíznék bennük, mint egy edzőben, aki végső soron csak azt tudja felmutatni, hogy kigyúrt, oszt kész.2013. szept. 30. 08:28
1/12 anonim válasza:
Napi 500-600g-ig semmi gond nem lehet egy egészséges embernél. 160g fehérje meg szinte semmi. Én 28 éve edzem, azóta megy ennyi fehérje, sőt szálkásításnál még több és semmi bajom. Kell ennyi, mert a fehérjét a szervezet nem csak izomépítésre használja fel! A teljes hámréteged 25-30 naponta teljesen kicserélődik! Az azt jelenti, hogy havonta mintegy 3-6 kg-nyi új hámréteget kell a testednek előállítani! A hajad nő, a körmöd nő, a vörösvértestjeid a lépedben és a májadban szétesnek, amit folyamatosan újragyárt a csontvelőd, a fehérvérsejtjeid szintén folyamatos pusztulásban, ezzel együtt újraépülésben van, és még sorolhatnám. És kitalálod hogy ezt mind miből csinálja a szervezet? Igen fehérjéből! Ezen felül nagy fehérjetöbblet esetén a szervezet energiatermelésre is felhasználja a fehérjéket.
2/12 anonim válasza:
Nem lesz semmi bajod tőle. Ez nem nagy mennyiség! Bajod maximum akkor lehet, ha egyébként is szervi problémád van, de ha így lenne, az fehérje nélkül is kiderül idővel.
3/12 anonim válasza:
Vannak szakorvosok..
Én viszont nem bíznék jobban valakiben csak azért, mert orvos.
4/12 anonim válasza:
Ha orvosi vélemény: belgyógyász rokon szerint napi 400-500 gramm fehérje is mehet, az egy egészséges szervezetet nem viselhet meg! Persze nem mondom hogy erre szükség van, hobbi szinten, naturálba 300 grammnál több szerintem nem igazán kell, az is diétánál, és egy elég komoly fizikumú embernek.
5/12 anonim válasza:
Szerintem az átlagos élet, including "normális" étkezés, szmog, stressz, sugárzások sokkal több káros hatást gyakorolnak az emberre, mint a szerencsétlen fehérje. Ha jól csinálja az ember ezt a testépítés-dolgot, jobban jár végül, mint egy átlagember.
6/12 anonim válasza:
Keress rá:
A sport hatása a laborértékekre
ezt friss, 2012-es, sokkal pontosabb és hosszabb változatban elolvashatod a Teljesítményfokozó sporttáplálkozás kötetben.
7/12 anonim válasza:
Tehát te is azt írod a cikkben András, hogy nem reális veszély a veseprobléma egészséges embereknél 2-3g x ttkg fehérjefogyasztásnál.
8/12 anonim válasza:
Nem reális. Az már más kérdés, hogy sokaknak van beszűkült veseműködése. Tudok versenyzőkről akiknek nem kellene versenyezni. :(
9/12 anonim válasza:
ja értem, de ott ugye nem kevés kox is megy, ami szintén nem jó a veséknek.
10/12 anonim válasza:
Meg van aki ismeri a problémát és nem a koksz az ok. Csak szeretne versenyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!