Guggolás ilyenkor mivan?
Sziasztok ma voltam lent először kondiba és próbáltam guggolni és amikor guggolok akkor felemelkedik a sarkam akik csinálták senkinek nem emelkedett fel.
Ilyenkor mi van?tehát már majdnem lábujjhegyen vagyok....guggolásnál.
A hajlékonyságról hallottál már, kedves kérdező?
Többet kellene nyújtanod, pláne ahileszre.
Nekem is azt mondta egy tanár a fősulin, hogy túl merev az achilles inam (pontosabban azt hogy túl rövid).
Csak úgy tudok még most is leguggolni ha emelkedik a sarkam, vagy teli talppal ugyan , de szélesebb terpeszben kissé kifelé néző, rézsútos lábfejtartással guggolok.
Az achillest kell nyújtani úgy, hogy nagy haránt terpeszbe állsz mind a két lábfejed előre néz teli talppal a talajon és minél jobban próbálsz az elől lévő lábad felé dőlni úgy hogy nem emelkedik fel a hátsó lábad sarka (ezt nyújtod).
-Ezt lehet térdben nyújtott lábbal, ekkor a lábikra és a talpemelő nyúlik
-és lehet kissé behajlítva, ilyenkor nyúlik az achilles, de csak kis térdhajlítás mellet tudod megcsinálni azt hogy ne emelkedjen fel a sarkad főleg ha merev vagy mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!