Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Guggolás ilyenkor mivan?

Guggolás ilyenkor mivan?

Figyelt kérdés

Sziasztok ma voltam lent először kondiba és próbáltam guggolni és amikor guggolok akkor felemelkedik a sarkam akik csinálták senkinek nem emelkedett fel.

Ilyenkor mi van?tehát már majdnem lábujjhegyen vagyok....guggolásnál.

2013. szept. 27. 07:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Ezért tesz az emberek nagy része a sarkai alá pl két db 2,5 kilós tárcsát vagy van ahol erre a célra tartanak egy falécet. Szóval kell a sarok alá emelvény.
2013. szept. 27. 08:50
 2/9 anonim ***** válasza:
Az elején nekem is ez volt, már megy deszka nélkül is, de pár hónapig azzal csináltam.
2013. szept. 27. 08:59
 3/9 A kérdező kommentje:
de amúgy ezért miért van?
2013. szept. 27. 09:04
 4/9 anonim válasza:
Vsz nagyon elöl van a súlypontod, nem mered hátrébb engedni, mert úgy érzed nem lenne elég erőd megtartani. Magyarul úgy érzed, akkor fenékre ülnél, ezért ösztönösen nem engeded hátra teljesen. Legalábbis én nem tudok másra gondolni, de én is láttam már ilyet másoknál.
2013. szept. 27. 11:09
 5/9 anonim válasza:
én is éppen ma akartam ezt kérdezni, még jó hogy előbb szétnéztem. mert én is éppen ezzel küzdök. de akkor ha így csinálok guggolásokat, az nem is hatásos? vagy csak nem annyira mintha az egész talpam lenn maradna?... "kicsit" szeretnék fogyni, és feszesedni is itt-ott (has, csípő, combok) ezért arra gondoltam, ha sikerül pár kilót ledobnom, belefogok ebbe a fegyencedzésbe. gondoltam, megpróbálom a gyakorlatokat, de sajnos a guggolással ez a problémám van, és nem tudom, attól hogy nem ér le a sarkam, hatásos lesz e.
2013. szept. 27. 12:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Én mindig is emelvénnyel végeztem és természetesen így is megfelelő. Akiknek nem elég laza az achillesük azok nem tudnak tele talppal guggolni, kell egy kis emelvény.
2013. szept. 27. 12:49
 7/9 *Glissade* ***** válasza:

A hajlékonyságról hallottál már, kedves kérdező?

Többet kellene nyújtanod, pláne ahileszre.

2013. szept. 27. 13:10
 8/9 *Glissade* ***** válasza:

bocs:DD

Achilles:DD

2013. szept. 27. 13:10
 9/9 anonim válasza:

Nekem is azt mondta egy tanár a fősulin, hogy túl merev az achilles inam (pontosabban azt hogy túl rövid).

Csak úgy tudok még most is leguggolni ha emelkedik a sarkam, vagy teli talppal ugyan , de szélesebb terpeszben kissé kifelé néző, rézsútos lábfejtartással guggolok.

Az achillest kell nyújtani úgy, hogy nagy haránt terpeszbe állsz mind a két lábfejed előre néz teli talppal a talajon és minél jobban próbálsz az elől lévő lábad felé dőlni úgy hogy nem emelkedik fel a hátsó lábad sarka (ezt nyújtod).

-Ezt lehet térdben nyújtott lábbal, ekkor a lábikra és a talpemelő nyúlik

-és lehet kissé behajlítva, ilyenkor nyúlik az achilles, de csak kis térdhajlítás mellet tudod megcsinálni azt hogy ne emelkedjen fel a sarkad főleg ha merev vagy mint én.

2014. szept. 19. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!