Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy lehetne meggyőzni a...

Hogy lehetne meggyőzni a többi lányt, hogy ez nem így működik?

Figyelt kérdés

Nagyon vékony voltam, ezért tömegnövelő étrend mellett edzeni kezdtem de csak most őszre lett észrevehető a változás(régóta, sok-sok hónapja kezdtem).

A barátnőim(én is lány vagyok) dicsérnek, hogy jó alakom lett, formásabb vagyok, de azt mondják, hogy "ugye nem leszel izmosabb?" "ne legyél kigyúrt!" "ne súlyzózz mert attól nagydarab leszel!" Az egyik csaj szintén "edz", de ő csak 1-2 kilós ajtótámaszokkal ugrabugrál, nehogy 'túl izmos legyen' -.-

Én hiába mondom el egy nap többször is nekik hogy ez nem olyan egyszerű, ennek neki kell feszülni mint állat de akkor sem lehetséges (főleg mint lány) túl izmos lenni.

És utána jön a többi kérdés hogy "olyan porokat is szedtél?" már kezdenek idegesíteni, pedig aranyosak szoktak lenni.

Amúgy sem lettem nagyon izmos, tényleg csak sokkal normálisabb, emberiesebb alakom lett. Nem fogom miattuk abbahagyni ha már ennyit küzdök nap mint nap, de hogy lehetne leállítani őket?

2013. szept. 8. 08:28
1 2
 1/12 anonim válasza:
Linkelhettél volna egy fotót magadról ,akkor eldönthetnénk hogy jól áll-e neked a plusz izom.Azért egy lánynak tényleg nem áll olyan jól a túl sok izom.
2013. szept. 8. 08:33
 2/12 A kérdező kommentje:

Bocs, nincs fényképezőm (a telefonom is régi fajta).

Mondom nem lettem nagyon izmos, nem is lenne lehetséges csak a durván soványból formásabb lettem de még mindig vékonynak számítok.

2013. szept. 8. 08:36
 3/12 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló nincs tisztában azzal a ténnyel, hogy egy nő kox nélkül soha a büdös életben nem tud túl izmos lenne, még ha akar sem, nem hogy még ha nem is akar.

Te pedig kedves kérdező mimdent jól csinálsz, így tovább és végre valaki nem csak a p*natárogató gépet használja pár barbikasúllyal, hanem valódi edzést végez. Így leszel jó forma, ami majd példaképül szolgál és bizonyítékként a téged kritizálóknak. A tápkiegek meg csak kaják, nem csodaszerek, de ezt te tudod.;)

2013. szept. 8. 08:48
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a fitnes girl-ökre szokták a legtöbben csorgatni a nyálukat, nők és férfiak egyaránt, így el tudom hinni, hogy jó alakod lett, miért ne lett volna ettől az életmódtól :)

A kérdésedre pedig a válasz: lányként ezt neked talán jobban kéne tudnod, hogy mi a közös hullámhossz, mert nekem (fiúként) a válaszom: sehogy.

A legközelebbi lány ismerőseimet is alig sikerül meggyőzni, hogy a napi 2 étkezés, 800 kalória nagyon nem jó, hogy nem a kalóriát kéne számolgatni, hogy a 4(!) óra után nem evés hülyeség, hogy ha lefut 5 km-t, akkor utána egyen már valamit (erre mindig az a válasz: "Hogyisne, akkor hiába dolgoztam volna, mert most visszahíznám." ...). Nem tudom azt se a vejükbe verni, hogy a futástól nem lesz olyan fenekük, mint a képeken a nőknek, hogy a feszességet az izmok adják ("Fúj, ki a franc akar izmos lenni?!!!" szokásos kontra), hogy nem kéne éhezni, mert zsírégetésre nem jó módszer, hogy az elhízástól nem kéne ennyire rettegni, mert sem az elhízás sem az izmosodás nem egyik hétről a másikra történik. Hiába mondom nekik, hogy amit a nőklapja oldalán magukra szedtek tudást, az szemetesbe való erről a témáról (egyes szerkesztőknek eltörném ott az ujját).

Eleve sokaknál holt ügy, mert jobban tetszenek maguknak a tükörben vékonyan, mintha lenne rajtuk egy kis izom, és úgy általában jobban szeretnek inkább a mérlegre rá-ráállni, hogy jé, az utóbbi 4 napos böjt alatt sikerül veszteniük 5 kilót! (Vizet, tápcsatorna tartalmat és glikogént...)

Szóval ha rájössz, kérlek oszd meg velem, mert a makacsság ellen még nem jöttem rá tuti módszerre, amivel talán több embernek lehetne segíteni :)

2013. szept. 8. 08:51
 5/12 anonim ***** válasza:
Így van drake, minden mondatoddal egyetértek.;)
2013. szept. 8. 08:53
 6/12 anonim ***** válasza:

Thx :)

És most nem akartam szexista lenni vagy ilyesmi, csak tényleg sajna elég lerágott csont már ez a vitatkozás még családtagok, legközelebbi ismerősök körében is nálam, így néha már más nem segít, csak ha rájuk hagyom.

2013. szept. 8. 09:04
 7/12 anonim ***** válasza:

Ez sajnos egy népbetegség. Az emberek valamiről, külön tudás nélkül kitalálják, hogy az hogy is van, és hiába nem egyezik a valósággal, foggal-körömmel ragaszkodnak hozzá. Ezért szerintem az alapoktól kell kezdeni, ráébreszteni, hogy amit ő gondol, meg ami van, az két külön dolog, megértetni vele, hogy fontos, hogy jól ismerje a dolgokat, majd az alapfogalmaktól kezdve felépíteni a helyes ismeretanyagot. De amíg a gondolkodásmódot nem vette át, hogy ő ezt igenis akarja tudni, addig a tények egyenkénti elhintése nem fog célbatalálni.

Az izomfóbiához sajna hozzájárul a többi fogalmatlan, mértéket nem ismerő ember, aki az izom és a nő kapcsolatából csakis a "túl sok izom"-ra tud gondolni, mintha más nem is létezne (lásd első hsz). Sőt, ha már egy icipici látszik, akkor valahogy felnagyítódik a szemében, és teljesen normál, sportos csajokat lát izomkolosszusnak. Ahhoz képest, hogy több millió évnyi evolúció terméke az agyunk, elég gyászos teljesítmény.

Mind a buta barátnőket, mind az ilyen "majd én megmondom hogy nézhetsz ki"-balgákat ignorálni érdemes, mert csak visszahúznak. Ha te úgy döntesz, hogy ezt szereted csinálni, akkor csináld, és tojd le a többit, mert ez nem egy rossz dolog. És ahogy értem, te még úgy különösebben izmos sem vagy, tehát a lájtos verziót nyomod. Képzeld, mi lesz, ha valami olyan kezd el nagyon érdekelni, amit ez a többi nem tud felfogni :D Egyenesen félni fognak tőled, mert nem értik (gondolok itt akármilyen érdeklődési körre).

A hülyebiztosságról meg már írtam nemrég, hiába készítenénk akármilyen jó tévhiteloszlató anyagokat, akinek kéne, nem olvasná el, nem fogná fel. És ez nagyon szomorú. És akkor az emberek csodálkoznak, ha elegem van belőlük, és ki akarok költözni a tajgára tökegyedül, hogy hagyjanak békén a fenébe :D

2013. szept. 8. 10:15
 8/12 oldfirehand95 ***** válasza:
10 millió polihisztor országa vagyunk. Itt mindenki ért mindenhez, és sokkal jobban, mint az aki benne van abban, amiről éppen szó van. Nem tudom, más országban is ennyire szakért mindenki mindenhez? Kedves kérdező, neked van igazad, meg az előttem válaszolóknak, hagyni kell a hülyéket.
2013. szept. 8. 10:25
 9/12 anonim ***** válasza:
Ezzel kapcsolatban nagy homály van a fejekben, szteroidok nélkül még a férfiak se nagyon lesznek túl izmosak, még ha "porokat szednek" is :) Nőknél még annyival rosszabb a helyzet, hogy a "szakértő" női magazinok ráadásul hülyeségekkel tömik a fejüket, amik valójában legtöbbször csak reklámok, hogy haszontalan vackokat eladjanak. Ész érvekkel nem könnyű meggyőzni az ilyen nőket, bezzeg ha egy csodatablettát ajánlanék, amiről korábban nem is hallott, rögtön megvennék a legtöbben.
2013. szept. 8. 10:45
 10/12 anonim ***** válasza:

Én is sokszor keveredem vitába, mikor lapátolom a csirkerizst egy buszon/suliban/utcán :D

Ez egy nőnél sejtésem szerint fokozottan problémás helyzet lehet.

Én mindig leállok vele vitázni, akármilyen helyzetben, és a vége mindig az, hogy "hát jól van ezt nem tudtam", vagy valami ilyesmiképpen meggyőzöm őket :)

Tehát kitartás, Kérdező.

2013. szept. 8. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!