Hízlaló ételek húsokon kívül testépítéshez?
A virsli és parizergyárak a legaljább nyesedékhúst teszik a termékeikbe.
És nem romlik az értéke? A címke rajtuk nem szokott hazudni, a zsírtartalmuk általában legalább annyi, mint a fehérje, sokszor még több is. Meg az adalékanyagok, amiket leírtam. Ráadásul mire értelmes mennyiségű fehérjét bevinnél belőlük, addigra rohadt sokat ráköltenél.
És igenis sok szerepük van a zsíroknak.
Kezdve onnan, hogy befolyásolják a tápanyag felszívódását, a zsíranyagcserét egészen odáig, hogy találhatóak köztük nagyon fontos, esszenciális képviselők is, szerintem mondhatjuk, hogy van szerepük, nem csak mellékes szereplők.
Osynho írására nem is reagálok, annyira szánalmas.
ddraketől meg annyit kérdeznék, hogy szerinted a nyesedéskhús miből van? Talán kivonták előbb belőle a fehérjéket - mert ugye itt alapvetően arról van szó. És ugyanúgy fehérjéből áll a bőr és a belsőségek is, sőt a belsőségekben egy csomó értékes ásványi anyag, nyomelem is van, a bőrben pedig kollagén, ami a porcok számára lehet fontos. Persze ezeket lehet mesterséges úton, tablettákkal is bevinni, de ilyen alapon minek enni, a fejérjét, szénhidrátokat, vitaminokat, rostokat is be lehet vinni mesterséges étrendkiegészítőkből is.
A zsírok szerepéről jogos amit írtál, én csak arra utaltam, hogy a zsír közvetlenül nem alakul izommá, sőt igazából még közvetve se nagyon, viszont az is teljesen hibás elképzelés, hogy rettegni kell tőle, mert valami szörnyen veszélyes dolog.
Azt, hogy melyik a legolcsóbb és számára legelfogadhatóbb módja a fehérjebevitelnek, mindenki döntse el saját maga.
"Osynho írására nem is reagálok, annyira szánalmas."
Vagy mert nem tudsz a tényekkel vitatkozni. ;-) Amennyiben van normális érved, érdekelne, hogy mi volt a szánalmas a mondandómban. De gondolom személyeskedés lesz a részedről, ez szokott lenni a megoldás ezen az oldalon, ilyen esetekben. :)
Ezt most hiába mondod, akkor is tele van zsírral, adalékanyaggal és vedd még hozzá, hogy most veszel 4-500 ft-ért egy csomag szalámit (nem tudom mennyibe kerül, nem vettem már egy ideje) és akkor hány gramm fehérjét vettél.
És hasonlítsd össze azzal, hogy hány gramm van az ennyiért vett csirkehúsban. És vedd hozzá, hogy abban sokkal kevesebb a zsír, és nem feldolgozott étel.
Ahhoz pedig, hogy bevigyük, amiket mondtál, nem kell szalámit enni...
Nehogymár azt kelljen magyarázni, hogy virsli&szalámi vagy sovány húsok.
"A zsírok szerepéről jogos amit írtál, én csak arra utaltam, hogy a zsír közvetlenül nem alakul izommá, sőt igazából még közvetve sem nagyon, viszont az is teljesen hibás elképzelés, hogy rettegni kell tőle, mert valami szörnyen veszélyes dolog."-ezzel nekem mellesleg újat nem mondtál, és nem is állítottam egyiket sem.
Nem lehet ilyet sem mondani, hogy "a zsírok", mert elég sok fajta van. Van nagyon rossz és nélkülözhetetlen is. Ezért kicsit konkrétabban fogalmazzuk meg, ha valamelyik zsírról beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!