Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a magas ismétlésszámú edzésről? (nem szálkásítás)

Figyelt kérdés

Arról lenne szó hogy valamivel több mint egy évig edzettem úgy hogy a maximális erőmet próbáltam növelni elég jól haladtam, de időközben rájöttem, hogy talán még sem ezt akarom csinálni. Ugyanis nem emberfeletti súlyokat akarok mozgatni, hanem inkább kisebb súlyokat de azt sokszor.

A maximális erőm fejlesztésével például sikerült elérnem hogy menjen olyan 30-35 fekvőtámasz egyhuzamban de ennél akárhogy edzettem nem voltam képes többet lenyomni, ennek ellenére még mindig egyre nagyobb súlyokkal tudtam dolgozni. Most viszont inkább szeretném azt hogy menjen olyan 50 fekvőtámasz és nem bánom ha nem fogok tudni 120 kilóval fekvenyomni. Inkább az erő-állóképességemet szeretném fejleszteni mert most úgy látom hogy a jövőben ennek venném hasznát. És a külső is csak másodlagos.

U.i :Bocsánat ha túl hosszúra sikerült de nem nagyon tudtam röviden megfogalmazni :).

2013. aug. 30. 22:49
 1/5 Prto3inVitez ***** válasza:
Erőnléti edzéseket csinálj, ne súlyzóst
2013. aug. 30. 22:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben jó lenne a fegyencedzés!
2013. aug. 31. 14:59
 3/5 József1 válasza:

Szia!

Én is magas ismétlésszámot alkalmazok edzéseim során,

guggolásban nagyon jól haladok,de a fekvőtámasszal nekem is gondjaim voltak,mostanában kétnaponta csinálok néhány sorozatot,és ez úgy néz ki,hogy beválik.

Érdekes módon úgy kell csinálni,hogy nem kell kimeríteni az izmokat,ha tudsz 35-öt elég 30-at csinálni,és törekedni arra,

hogy ne durranjon be az izom,és ne merüljön ki.

Állóképesség edzés!Lehet úgy is csinálni,hogy a terhelést növeljük,és nem az ismétlésszámot,például térden végzett fekvőtámaszból érjünk el 60 ismétlést,és utána lehet a hagyományos fekvőtámaszozást folytatni,sok sikert!

2013. szept. 1. 20:25
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Őszintén szólva még nem nagyon döntöttem el mit is csináljak. Lehet, hogy tényleg belekezdek valami erőnléti edzésbe mondjuk a fegyencedzést kombinálva a súlyzók világával. A télen hátha sikerül megedződni :) .

2013. szept. 1. 21:16
 5/5 anonim ***** válasza:
fitness
2013. szept. 3. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!