Kérdeznék a hozzáértőktől az edzésekről, jól csinálom?
Fél éve edzek, már nem fejlődök sehova, ezért vettem fehérjét, amire nem igazán volt pénzem, de most az egyszer minden áron. Ezt azért írtam le, mert én 2-3 naponta edzek, de akkor leedzek mindent amit tudok. Bicepsz, Tricepsz, Váll, Mell, Csuklya, Láb, egyedül a hátat nem, mert akármilyen edzést szeretnék végezni hátra, sajnos a vállam azokat a mozdulatokat nem bírja, amik onnan indulnak és képtelen vagyok kis súllyal is dolgozni. Tehát a kérdésem az lenne, hogy mennyire jó, vagy mennyire nem jó, hogy egyszerre edzek meg mindent másfél órában kb mindent 6 x X sorozatban, illetve a bevitt fehérje mennyiség mennyiben változik így hogy minden izmot kell ellátni fehérjével? tehát elég a 30 g edzés után vagy így emelkednie kellene a mennyiségnek?
Edzhetnék több napra is leosztva csak akkor jobban fogyna a fehérjém és nem futja havonta 2 kg-ra, és nyilván ha fehérjére nem futja, akkor csirkemellre és túróra sem futja. Mit javasolnátok?
Nem a tápkiegen múlik. Az is csak kaja, nem varázspor. Nem leszel izmosabb tőle, mintha csak pl húsból vinnéd be a napi fehérjemennyiséget. A szervezetnek mindegy, hogy használsz tápkieget, a lényeg hogy meglegyen a mennyiség. ha tápkieggel sincs meg, akkor ezután sem fogsz fejlődni.
Nem össze vissza eszünk valamit és valamennyit, hanem ki kell ezt számolni rendesen.
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Edzés után pedig mehet a protein + 50g gyors ch pl dextróz, de nem ezen fog múlni a forma, hanem az egész napi étrenden.
Edzésnél pedig jó, hogy heti 3 napos teljes testes ment, de válthatsz már osztott edzéstervre is:
Pl hétfő: mell-kar, szerda: láb, péntek hát-váll
vagy: h: mell-hát, szerda: láb, péntek: váll-kar
De lehet 4 napos is : mell-bic, láb, pihi, váll-tric, hát
a 0,5g x ttkg fehérje az az edzés utáni protein adag, amit azonnal edzés után kell bevinni. Tehát egy 80 kilós embernek kell azonnal edzés után 40g fehérje. Majd rá kb 40 percre megint kell egy teljes étkezés pl csirke-rizs.
Egész napra pedig 2g x ttkg fehérje összesen.
Ember!Nemár :D!Edz normálisan vagy sehogy!
Nem futja fehérjére (kit érdekel?majd ha lesz saját kereseted lesz rá pénz).Szar kajával is lehet fejlődni egy szintig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!