Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ektomorfoknál számít az...

Ektomorfoknál számít az étrend tőmegeléskor?

Figyelt kérdés
Én ektomorf vagyok és ha tömegelek akkor csak zsiros kaját kell ennem és kész,mert nehezen hizom.Szóval a szénhidrát és egyéb arányokra ne figyeljek oda?Azt tudom hogy szálkásítanom nem kell.
2013. aug. 19. 22:09
 1/7 Prto3inVitez ***** válasza:
Szinte az ektomorfnak számít a legjobban az étrend..Ne zabálj zsíros szarokat mert zsír jön fel nem izom. De figyelj a 2-3x testkg fehérje és 5-6x testkg szénhidrátra.
2013. aug. 19. 22:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Az hogy mennyit zsirosodsz a kaloriaplusz merteke es nem az etelek zsirossaga hatarozza meg.

Kerdezo, az hogy ekto vagy annyit jelent hogy soka kaloriat hasznalsz el. De attol meg ugyanugy tudsz zsirosodni es ugyanugy kell szalkasitanod majd. Egyél eleget. Ha nem jön a tömeg egyél többet.

2013. aug. 19. 22:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez nem így van. Az ektomorfok sem istenek, még félig sem:), ők is el tudnak zsírosodni, még kórosan elhízni is. (Nem hiszem, hogy te zsírt akarsz magadra "tömegelni".)

Nem azt jelenti, hogy nyugodtan együnk mindig félre, még kevésbé azt, hogy így próbáljunk tömeget növelni. Igenis legyen meg a fehérjemennyiség és igenis figyelj oda a ch-ra. Ebben a tekintetben neked több kell. Telítetlen zsírokból is mehet több, ha még úgy látod, igényled.

Félreenni pedig többet lehet, mint másoknak esetleg, de azért ne ebből álljunk ki, már csak azért sem, mert így nem leszünk az egészség zászlóshajói.

A szálkásítanom nem kell kijelentés is elhamarkodott. Azt majd az dönti el, hogy hogyan nézel ki tömegelés végére, de ha ilyen elvek alapján fogod tolni, akkor megsúgom, nem lesz túl jó a látvány.

2013. aug. 19. 22:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Kettes, ennek az eleje nem igaz. Nem csak a kalória számít önmagában.

A gyors ch szignifikánsabb zsírosodást okozhat. A telített zsírok szintén, mert lassítják a tápanyagok izomba jutását, így azok könnyebben alakulnak át testzsírrá. És akkor ott van még az, hogy könnyű túllőni a zsírfogyasztást, viszont kétszer akkora fűtőértékük van, mint a ch-knak, így könnyű velük túl nagy pluszban lenni.

2013. aug. 19. 22:21
 5/7 anonim ***** válasza:
De ugyanakkor a telitett zsir fokozza a teszoszteronszintet îgy segit izmosodni. A glikemias index meg kicsit tul van ertekelve. Az etelek felszivodasa kb kiegyenlitodik ha egyszerre fogyasztod a ch zsir es feherje forrasodat.
2013. aug. 19. 23:22
 6/7 anonim ***** válasza:

És a rostot, ez igaz.

És nem kell megijedni véleményem szerint néha egy kis marha vagy disznóhústól. Főleg az ektomorfoknak.

De attól még a "bármit ehetek"-et nem kell túlságosak szó szerint érteniük nekik sem.

2013. aug. 20. 08:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Nos, én extrém ekto vagyok, de mellé elég szegényke is :D

Vettem egy ízesítetlen proteint, meg minden nap megy egy csirkemell is, és ezt egészítgetem ki kisebb fehérjeadagokkal(tojás, ilyesmi). Így megvan a kb. 2,2g* ttkg fehérje.

A ch-t úgy nyomom, hogy számolom a jó szénhidrátokat: a tk kenyér, zab, rizs, tészta, stb. És ebből összehozok legalább 6g*ttkg-ot. De emellé még zabálok fehér kenyeret(mer' az van itthol), meg tejet is szoktam inni, mert elhízni nem nagyon fogok :D

2013. aug. 20. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!