Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A BMI-t mennyire lehet komolya...

A BMI-t mennyire lehet komolyan venni?

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok, 168 cm, jelenleg 58.5 kg.

A BMI szerint ha 57 lennék, akkor már soványnak számítanék.

Viszont még mindig van honnan lefaragnom magamról. (főleg a külső és belső combjaimról.)

Ja, és a mellméretem B-s, gondolom ez is számít.

Csak szeretném, ha megerősítenétek, hogy jól gondolom-e, hogy simán lemehetek 56 kg-ig is, ha aztán izomból hozom vissza a súlyom 57-58 kg-ra.

Köszönöm a válaszokat!:)

2013. aug. 19. 16:14
1 2 3
 1/26 Osynho ***** válasza:
a BMI egy hülyeség. A magasság és a testúly nem mond semmit valaki testéről. A testzsír % annál inkább. Valószínűleg rajtad kevés az izom, azért alacsony a BMI-d, miközben úgy érzed, van rajtad felesleg. Viszont a helyedben nem fogynék tovább, hanem izmosodnék. Aztán a végén, ha nem tetszik, lepucolhatod a zsírt.
2013. aug. 19. 16:27
 2/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. aug. 19. 17:40
 3/26 anonim ***** válasza:

elvileg az orvostudomány 1980 óta nem használja a bmi-t.

szóval nem kicsit elavult dolog.

azóta testzsírt mérnek,a 21.században meg főleg.

2013. aug. 19. 18:38
 4/26 anonim ***** válasza:
Semennyire.
2013. aug. 19. 18:45
 5/26 A kérdező kommentje:

és azt csak műszerrel tudom?

az egyetemen csináltunk még ilyen Carter-féle cuccot, ott nem lett rossz az eredményem, de azóta sokat változtam, és jó volna valahogy mérhetővé tenni...

(A Cartert most nem tudom megcsinálni, mivel nincs hozzá egy csomó mérőeszközöm.)

2013. aug. 19. 18:49
 6/26 anonim ***** válasza:
Használjuk a BMI-t, ezt lehetőleg ne a laikusok - mint fent - mondják meg! Önmagában nem értelmezhető. Ezt értik a tájékozatlanok úgy, hogy már nem használjuk.
2013. aug. 19. 19:56
 7/26 anonim ***** válasza:
Egy 40 e körüli bioimpedanciamérő már elég jó a testzsír meghatározására. Párezerért milliós gépeken is lemérik az izomzat arányait is felmérve.
2013. aug. 19. 19:57
 8/26 anonim ***** válasza:

"Használjuk a BMI-t,"

KIK ? Szintén laikusok?

Impedanciamérő. Biztos pontos, egyébként. Meggyőződésem van benne. (nincs)

2013. aug. 19. 23:16
 9/26 anonim ***** válasza:
Harcművész élelmiszermérnökként te ne magyarázz, az nem eü végzettség!
2013. aug. 19. 23:25
 10/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm!:)

Kár, mert 40.000 forintot azért nem ér ez az infó nekem, kicsi löketet adott volna az infó a folytatáshoz...:)

2013. aug. 20. 07:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!