Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szeretnék elkezdeni kondizni...

Szeretnék elkezdeni kondizni de nem tudok mit át alakítani izommá mert elég vékony fiú vagyok és hízni sem tudok? Mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Fehérje vagy tömegnövelő vagy mit csináljak ?
2013. aug. 18. 01:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Így van, a kérdezőnek kell összerakni, de egy kis segítség:

Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

Tehát ha vagy 55 kg, akkor neked napi 110 g fehérje kell és 270-300g szénhidrát, kb 60g zsír. Ha ezzel nem növekszik a tömeged, akkor majd növeled a szénhidrátot.

110g fehérje az kb 450g csirkemellben van meg. De nyilván nem csak csirkét eszel, így kevesebb kell húsból.

Tehát tápanyagtáblázatokból kinézed, hogy miben mennyi fehérje és szénhidrát van. 100g csirkemellben van 24g fehérje, egy tojásban 6g fehérje (ennek fele a sárgájában van), 100g túróban van 14g fehérje, stb. Szóval rakd össze úgy, hogy kb 110g fehérje legyen egy nap.

A szénhidrát is ugyanígy kiszámolható: 100g rizsben van 80g ch, 100g zabpehelyben 60g ch, stb. Nem bonyolult csak keress egy tápanyagtáblázatot.

Mindig mindent nyersen mérünk és számolunk, nem főzés után.

Azaz leméred a rizst, hogy kell neked kb 300g. Ez főzés után lesz vagy 700-800g, mert vizet vesz fel. De ettől a tápanyagtartalma nem változik, ugyanúgy 3x80=240g szénhidrát lesz benne, mivel 300g volt nyersen és 100g-ban 80g ch van. Ha nem mérnéd le főzés előtt, akkor utólag nem tudsz következtetni a pontos mennyiségre, hogy mennyi volt nyersen, hiszen nem tudhatod, hogy mennyi vizet vett fel. Így nem tudod, hogy mennyi benn a a tápanyag. Remélem érthető így? :)

2013. aug. 19. 07:22
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen amúgy amit linkeltél azt már elolvastam.
2013. aug. 19. 12:22
 13/14 A kérdező kommentje:

Valaki tud segíteni h mondjuk küld egy napi vagy egy heti étrendet ?

Vagy tudna képet küldeni mondjuk a body.builder.hu-n lehet össze állítani ott valaki tudna nekem össze állítani egy napit ?

2013. aug. 19. 14:58
 14/14 anonim ***** válasza:
nem szabad nekem linkelni, le voltam emiatt tiltva, így privátban megy.
2013. aug. 19. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!