Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A testépítés erről szól...

A testépítés erről szól nehezen hízóknak? A többi lent.

Figyelt kérdés
Üdv! Nagyon nehezen hízó vagyok és azt mondták hogy egyek mindent meg ami jön, szóval ebbe beletartozik a zsíros kenyértől kezdve a süteményeken át a teljesen cukros üdítők is jól értelmezem??? 178 cm 60kg (18/F)

2013. aug. 12. 17:25
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem jól érted.

Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).

Ezekből kellene leginkább összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

2013. aug. 12. 17:35
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor az zsíros kenyeret, sütiket cukros üdítőket mindenképp felejtsem el? hiába tésztázok és zöldségezek sokat nem hízok semmit egy kicsit se most elkezdődött a meló is így meg pláne. A táp kiegekre meg nincs keret jelenleg, akkor mi a teendő?
2013. aug. 12. 17:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Néha mehet, de ne cukros kajákon élj.
2013. aug. 12. 17:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Én ektomorf alkat vagyok (hasonló testmagassággal és testtömeggel rendelkeztem/rendelkezem, mint te).

3 hónapja súlyzós edzést végzek, és rendesen kajálok; és ennyi idő alatt fölszedtem 6 kg-z. Lehet, hogy ez sokak számára megmosolyogtató, hisz vannak, akik egy hosszú hétvége alatt is tudnak ennyit hízni, számomra viszont nagy eredmény, mivel korábban éveken keresztül egy dekát sem híztam. Máskor is voltak időszakok, amikor jól kajáltam, de nem edzettem mellette; tehát - én azt tapasztaltam -, a jó kajálás és az edzés együttesen segíthet a hízásban, pontosabban a tömegnövelésben. Naponta 5-ször (néha 6-szor) kajálok, az étrendem azokból állt, amiket Montez leírt, és nekünk, nehezen hízóknak nagyon fontos, hogy tényleg megfelelő mennyiséget együnk (eleinte nehéz ilyen mennyiségeket legyűrni, de gyorsan hozzászokik a szervezet). Montez, és a többi hozzáértő sovány húsokat javasol, de bevallom, nálam azért időnként lecsúszik egy kis szalonna vagy sertés hús is (általában sütve) - de nem jó, ha telített zsírokkal tömjük magunkat tele. Egyrészt, mert nem az elhízás a cél, másrészt pedig nálunk, sovány embereknél is okozhat érrendszeri problémákat a túl sok telített zsír. Harmadrészt: a zsíros ételek csak elnyomnak, elálmosítanak, lelassítanak.

2013. aug. 12. 17:52
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat akkor megpróbálom a leírtak alapján! és a heti 1 üveg cukros üdítő meg sütikről nasikról lemondjak? hisz ezekkel könnyebb lenne hízni, vagy nem?
2013. aug. 12. 17:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Ó, ha csak a hízásra lenne hatásuk... kettes típusú cukorbetegség?
2013. aug. 12. 19:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Inkább az első hozzászóló leírása alapján állítsd össze az étrendedet, és a zsíros kajákat, cukrozott üdítőket, süteményeket minimalizáld. Nem muszáj teljesen megválnod tőlük, de ne ezekkel akarj tömeget növelni, mert betegségeket okozhatnak. Másrészt: ezek nem adnak energiát a mindennapi tevékenységekhez.
2013. aug. 12. 20:03
 8/8 anonim ***** válasza:

Találtam egy jó kis cikket, a 3. bekezdés épp arról szól, amiről itt már többen szót ejtettek, hogy nem mindegy, milyen tápanyagot visz be az ember a szervezetébe.

[link]

2013. aug. 13. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!