A testépítés erről szól nehezen hízóknak? A többi lent.
Nem jól érted.
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Én ektomorf alkat vagyok (hasonló testmagassággal és testtömeggel rendelkeztem/rendelkezem, mint te).
3 hónapja súlyzós edzést végzek, és rendesen kajálok; és ennyi idő alatt fölszedtem 6 kg-z. Lehet, hogy ez sokak számára megmosolyogtató, hisz vannak, akik egy hosszú hétvége alatt is tudnak ennyit hízni, számomra viszont nagy eredmény, mivel korábban éveken keresztül egy dekát sem híztam. Máskor is voltak időszakok, amikor jól kajáltam, de nem edzettem mellette; tehát - én azt tapasztaltam -, a jó kajálás és az edzés együttesen segíthet a hízásban, pontosabban a tömegnövelésben. Naponta 5-ször (néha 6-szor) kajálok, az étrendem azokból állt, amiket Montez leírt, és nekünk, nehezen hízóknak nagyon fontos, hogy tényleg megfelelő mennyiséget együnk (eleinte nehéz ilyen mennyiségeket legyűrni, de gyorsan hozzászokik a szervezet). Montez, és a többi hozzáértő sovány húsokat javasol, de bevallom, nálam azért időnként lecsúszik egy kis szalonna vagy sertés hús is (általában sütve) - de nem jó, ha telített zsírokkal tömjük magunkat tele. Egyrészt, mert nem az elhízás a cél, másrészt pedig nálunk, sovány embereknél is okozhat érrendszeri problémákat a túl sok telített zsír. Harmadrészt: a zsíros ételek csak elnyomnak, elálmosítanak, lelassítanak.
Találtam egy jó kis cikket, a 3. bekezdés épp arról szól, amiről itt már többen szót ejtettek, hogy nem mindegy, milyen tápanyagot visz be az ember a szervezetébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!