Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy kezdönek sok/veszelyes a...

Egy kezdönek sok/veszelyes a 16-os gömbsulyzo?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Neha neha szoktam uszni jarni,hogy szeles valam legyen es erösebb legyenek a karjaim,de az uszas mellett szeretnek gömbsulyzozni otthon.

Problemam a következö: Nem tudom,hogy milyen sullyal kezdjek, elöször 12kg akartam kezdeni,de a boltos pasi azt mondta,hogy az 3,4 hetig tart meg meg tudja rendelni,de az összes masik sulyzobol van neki. A következö legkisebb az 8kg es a következö legnagyobb az 16kg.

Szerintetek melyiket vegyem meg ? 8kg vagy 16kg ?

2013. aug. 3. 20:18
 1/4 anonim ***** válasza:
35%
9,774 kg-os súlyzó lenne a legoptimálisabb.
2013. aug. 3. 20:20
 2/4 anonim ***** válasza:
Otthon csinálsz saját súlyos edzést, és megvárod a 3,4 hetet. Egyébként meg ki kéne próbálnod, mennyire megy a 8assal, és menne-e mondjuk a 12-vel.
2013. aug. 3. 22:59
 3/4 A kérdező kommentje:
Hat nem tudom...Elöször fel kene emelnem egy 8 kilos sulyzot,hogy tudjam pontosan,hogy az mennyire nehez...De azt biztosan tudom,hogy nem vagyok erös, vekony vagyok,de nagyon.
2013. aug. 4. 07:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Férfi vagy vagy nő és hány kiló? 60 kiló feletti férfiaknak hacsak nincs valamilyen sérülésed a 16 kiló bőven mehet.

50 kiló feletti nőknek meg 8-12 kg-ot, gyakorlattól és erőszinttől függően. Nőknél nagyobb eltérések vannak pl nyomás-swing súlyok között, mint férfiaknál. Pl egy nő lehet megcsinálja a TGU-t 20 kilóval, de nyomni még csak 12-vel tud, de simán swingel akár 30cal is, míg egy erősebb férfi 2-3 hónap után akár kinyomhat 34 kilót is.

Ha férfi vagy, vedd meg a 16osat, ha nő, én szettbe vennék 8-12-16-ot, ami meg mondjuk elég drága már úgy.

Most kezdenéd? Honnan tanulnád a gyakorlatokat?

K

2013. aug. 4. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!