Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Scitec attackot szedhetek?

Scitec attackot szedhetek?

Figyelt kérdés
Pár hónapja gyomorfekélyem volt, reflux...jelenleg proteint és ch-t szedek. Az attack vagy creatin árthat a gyom ornak?

2013. júl. 26. 22:52
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Még jóval előbb volt helycotesztem(vérteszt), akkor magas volt az érték és szedtem rá antibiotikumot. Most párhónapja pedig amikor gyomortükrözésen voltam, akkor mintát vettek a gyomrómból és valami plasztika vagy papír szerűségre tették a mintát, ami nem szineződött el, tehát nem volt helycobacter túltengés.(azt nem tudom mennyire pontos az ilyen teszt, vagy hogy van e hibás "tesztpapír" , érdemes volna inkább vért vetetnem?)
2013. júl. 27. 01:03
 12/19 anonim ***** válasza:
szerintem óvakodj, azoktól akik dietetikusnak, vagy bármilyen szakértőnek adják ki magukat a gyk-n és közben folyamatosan más honlapokról copiznak be szövegeket...
2013. júl. 27. 01:24
 13/19 anonim ***** válasza:

A vérhez valószínűleg több hónap kellett volna még hogy értelmezhető legyen.

tesztek:

Az invazív módszer azt jelenti, hogy gyomortükrözés során vett szövetmintából állapítható meg helicobacter pylori jelenléte.

Gyors ureázteszt: a kivett szövetmintát egy ureumot tartalmazó folyadékba helyezik, és a teszt eredménye 3-24 órán belül leolvasható. A teszt nem 100 %-os módszer, mert kevés kórokozó jelenlétekor negatív eredményt mutathat.

Tenyésztés: helicobacter pylori leginkább a szövetminta tenyésztéses vizsgálattal mutatható ki. Ezzel az eljárással az is kimutatható, hogy mely antibiotikumra ellenálló a baktérium, így meglehet határozni a célzott kezelést, és teljesen ki lehet irtani a szervezetből. A tenyésztéses vizsgálat a szállítás nehézsége miatt nehézkes, Magyarországon még csak néhány laboratórium alkalmazza.

PCR technika: polimeráz láncreakcióval a szövetmintából vagy gyomornedvből vett minta alapján gyorsan és szinte 100 %-osan kimutatható a baktérium. A módszer igen bonyolult és drága.

Szerológiai vizsgálat: vérvétellel történik, és azt mutatja ki, hogy a szervezet termelt-e ellenanyagot, a helicobacter pylori ellen. A kezelések utáni visszaellenőrzésre már nem alkalmas, mert a szervezet által termelt ellenanyag lassan csökken, még 6 hónap elteltével is kimutatható, ezért álpozitív eredményt adhat.

Urea kilégzési teszt: manapság a legegyszerűbb és legfájdalommentesebb, módszer a fertőzés kimutatására. A beteg kilélegzett levegője kerül vizsgálatra, mely csak az aktuálisan jelenlévő baktériumot mutatja ki. Ellentétben a vérvizsgálattal, mely a már lezajlott betegséget is kimutatja.

-----

Az jó, ha már az antibiotikum megvolt, ezért kérdeztem. Aktuális és egyszerű a légzés volna, ha jól értem most helyileg nézték egy szövetdarab alapján. De távolról és ennyi adat alapján ki tudja? Ami biztos, hogy utána lehet ennek nézni ennek a kérdésnek szakemberek segítségével. Leletek, anamnézis nélkül én nem szoktam ilyeneket távolról kinyilatkoztatni, szakmai etikai szabályokba ütközne.

2013. júl. 27. 01:28
 14/19 anonim ***** válasza:

Sperseus válasza:

szerintem óvakodj, azoktól akik dietetikusnak, vagy bármilyen szakértőnek adják ki magukat a gyk-n és közben folyamatosan más honlapokról copiznak be szövegeket...

-Szerintem meg ne szólj bele. Hoppá, a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjén a könyvem ajánlója. :D Aki a privát címemre ír ellenőrizheti én vagyok én. ;)

[link]

2013. júl. 27. 01:31
 15/19 anonim ***** válasza:
Sperseus, itt most nincs igazad, Tihanyi András nem ismeretlen kamu dietetikus. Nézz utána.
2013. júl. 27. 07:07
 16/19 anonim ***** válasza:

Köszi! A papírom megvan, hülye még lehetek. :D

Mindegy ki mit gondol, ez csak egy játszótér. :)

2013. júl. 27. 11:37
 17/19 anonim ***** válasza:
nem akartam, megbántani senkit, csak pusztán felhívtam a figyelmet arra, hogy sokan vannak itt, akik sok mindennek állítják magukat:)
2013. júl. 27. 12:32
 18/19 anonim ***** válasza:
A vesebetegséggel kapcsolatban nem mondott hülyeséget az orvos, a túl sok fehérje okozhatja. Ezért fontos sok vizet inni, hogy ne legyen olyan koncentrált és ne terhelje a vesét, valamint nyilván nem napi 1 vödör fehérjét inni. A protein turmix után nem árt még legalább fél liter fizet meginni, nem csak a fentiek miatt, hanem az izmok is igénylik (Kreatin kúra alatt meg főleg).
2013. aug. 18. 06:04
 19/19 anonim ***** válasza:
Ha a sima Kreatin Monohidrát is használ, akkor szinte pénzkidobás az Attack szerintem. Ha voltak gyomorproblémák, akkor inkább sima Kreatint választanék, mert az Attack ízesítve van, savasabb, jobban iritálja a gyomrot. Érdekes, hogy egyeseknek hasmenésük van a sima kreatintól is, nekem soha nem volt semmi mellékhatása és a töltési időszakban már egyértelmű volt a hatása. 12 éve használtam először
2013. aug. 18. 06:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!