Scitec attackot szedhetek?
A vérhez valószínűleg több hónap kellett volna még hogy értelmezhető legyen.
tesztek:
Az invazív módszer azt jelenti, hogy gyomortükrözés során vett szövetmintából állapítható meg helicobacter pylori jelenléte.
Gyors ureázteszt: a kivett szövetmintát egy ureumot tartalmazó folyadékba helyezik, és a teszt eredménye 3-24 órán belül leolvasható. A teszt nem 100 %-os módszer, mert kevés kórokozó jelenlétekor negatív eredményt mutathat.
Tenyésztés: helicobacter pylori leginkább a szövetminta tenyésztéses vizsgálattal mutatható ki. Ezzel az eljárással az is kimutatható, hogy mely antibiotikumra ellenálló a baktérium, így meglehet határozni a célzott kezelést, és teljesen ki lehet irtani a szervezetből. A tenyésztéses vizsgálat a szállítás nehézsége miatt nehézkes, Magyarországon még csak néhány laboratórium alkalmazza.
PCR technika: polimeráz láncreakcióval a szövetmintából vagy gyomornedvből vett minta alapján gyorsan és szinte 100 %-osan kimutatható a baktérium. A módszer igen bonyolult és drága.
Szerológiai vizsgálat: vérvétellel történik, és azt mutatja ki, hogy a szervezet termelt-e ellenanyagot, a helicobacter pylori ellen. A kezelések utáni visszaellenőrzésre már nem alkalmas, mert a szervezet által termelt ellenanyag lassan csökken, még 6 hónap elteltével is kimutatható, ezért álpozitív eredményt adhat.
Urea kilégzési teszt: manapság a legegyszerűbb és legfájdalommentesebb, módszer a fertőzés kimutatására. A beteg kilélegzett levegője kerül vizsgálatra, mely csak az aktuálisan jelenlévő baktériumot mutatja ki. Ellentétben a vérvizsgálattal, mely a már lezajlott betegséget is kimutatja.
-----
Az jó, ha már az antibiotikum megvolt, ezért kérdeztem. Aktuális és egyszerű a légzés volna, ha jól értem most helyileg nézték egy szövetdarab alapján. De távolról és ennyi adat alapján ki tudja? Ami biztos, hogy utána lehet ennek nézni ennek a kérdésnek szakemberek segítségével. Leletek, anamnézis nélkül én nem szoktam ilyeneket távolról kinyilatkoztatni, szakmai etikai szabályokba ütközne.
Sperseus válasza:
szerintem óvakodj, azoktól akik dietetikusnak, vagy bármilyen szakértőnek adják ki magukat a gyk-n és közben folyamatosan más honlapokról copiznak be szövegeket...
-Szerintem meg ne szólj bele. Hoppá, a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjén a könyvem ajánlója. :D Aki a privát címemre ír ellenőrizheti én vagyok én. ;)
Köszi! A papírom megvan, hülye még lehetek. :D
Mindegy ki mit gondol, ez csak egy játszótér. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!