Zsírtömeg izommá alakítása?!
Segítségeteket szeretném kérni a következő problémámban:
A testemen lévő felesleges zsírt szeretném átalakítani izommá. A felsőtestemen kéne változtatnom, nagy hasam van, vékony karom.
Egyedül az alsó végtagjaimmal vagyok elégedett, hatalmas vádlim, combizmom és lovaglóizmom van, valamint a vállam is elég izmos.
Nem szedek és nem is szeretnék szedni semmilyen táplálékkiegészítőt !
Magasságom 182 cm, súlyom 70-75 kg között változik az elfogyasztott táplálék függvényében (akár 79 kilogrammig is!).
Táplálkozásomról annyit érdemes tudni, hogy rengeteget eszek egy-egy étkezésnél, annyit, amennyit egy normális ember egész nap.
Naponta 6-10 liter gyümölcslevet fogyasztok.
NEM ESZEK HÚST, HALAT (1,5 éves korom óta).
A héten egy teljes napnak megfelelő időt szoktam edzéssel tölteni, emellett aktív fizikai munkát végzek.
Közlekedési eszközöm kerékpár. Egyesületi szinten kézilabdázok és táncolok.
Elhatároztam eddig, hogy a reggeli után futok, délelőtt erősítek, hetente háromszor. Leállok a gyümölcslével, lecserélem ásványvízre.
Kérlek segítsetek összeállítani egy megfelelő edzés-étkezés tervet, várom a tanácsokat, tapasztalatokat, esetleg linkeket!
Köszönöm a segítséget!
Én meg Street Workout világbajnok szeretnék lenni ja és még jól jönne egy doktori is. Várj még egy Bömbi-t akarok lehetőleg x6-ost ha lehet.
A zsír nem alakul át izommá még akkor sem ha h*lye vagy.
Nem eszel húst másfél éves korod óta? Tehát izom az nincs rajtad. AKkor gondolom csak ch-t eszel és így akarsz fogyni.Hát sok sikert
Zsírból soha a büdös életben nem lesz izom. Teljesen két különböző biológiai szövet, nem alakul egyik a másikká!
A zsírt le kell adnod normális szálkásító diétával, majd moderált tömegnöveléssel izmot pakolni magadra.
Szálkásító diéta: napi 2,5-3g*testtömegkg fehérje kell és 1-2g*testtömegkg szénhidrát (ch).
A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.
ezekből kellene összerakni az étrendet:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Köszönöm a válaszokat!
Kedves első! Fehérje nem csak a húsokban van, látom hiányoztál biológia óráról az iskolában...
Nem magát a zsírt, hanem a zsírtömeget, azaz a zsír tömegét szeretném izomtömeggé, vagyis izommá alakítani!
Mivel tudnám a húsokat helyettesíteni? Tejtermékek esetleg?
Egyszerre nem tudsz fogyni (szálkásodni) és izomban pedig nőni naturálban, mivel különböző étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend (kalória plusz).
A fehérjebeviteled mehet tejtermékekből, ha nem eszel húst és tojásból is. De én nem vetném meg a tápkiegeket helyedben.
Magyarán abnormálisan étkezel, és még el is fogadnád ha bárki bármit javasolna. Akkor is a 8 éves..
Napi 6-10 l gyümölcslé életveszélyes, nagyon drága, nagyon egészségtelen, tehát szakemberekhez is mehetnél nyugodtan. Véletlenül se tedd!
Nem empátiából nem eszem, egyszerűen nem kívánom, úgy vagyok vele, mint más például a spenóttal...
Szóval akkor először ledolgozom a zsírt aztán belekezdek a szálkásításba.
Kösz a tanácsokat!
Az én életmódom mellett ez nem abnormális étkezés.
Tudom, hogy sok, ezért állok le vele...
Tanácsokat kértem, csupán.
Egyébként azon kívül, hogy sűrű a vérem nincs semmi bajom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!