Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Zsírtömeg izommá alakítása?!

Lovasvadasz kérdése:

Zsírtömeg izommá alakítása?!

Figyelt kérdés

Segítségeteket szeretném kérni a következő problémámban:

A testemen lévő felesleges zsírt szeretném átalakítani izommá. A felsőtestemen kéne változtatnom, nagy hasam van, vékony karom.

Egyedül az alsó végtagjaimmal vagyok elégedett, hatalmas vádlim, combizmom és lovaglóizmom van, valamint a vállam is elég izmos.

Nem szedek és nem is szeretnék szedni semmilyen táplálékkiegészítőt !

Magasságom 182 cm, súlyom 70-75 kg között változik az elfogyasztott táplálék függvényében (akár 79 kilogrammig is!).

Táplálkozásomról annyit érdemes tudni, hogy rengeteget eszek egy-egy étkezésnél, annyit, amennyit egy normális ember egész nap.

Naponta 6-10 liter gyümölcslevet fogyasztok.

NEM ESZEK HÚST, HALAT (1,5 éves korom óta).

A héten egy teljes napnak megfelelő időt szoktam edzéssel tölteni, emellett aktív fizikai munkát végzek.

Közlekedési eszközöm kerékpár. Egyesületi szinten kézilabdázok és táncolok.

Elhatároztam eddig, hogy a reggeli után futok, délelőtt erősítek, hetente háromszor. Leállok a gyümölcslével, lecserélem ásványvízre.

Kérlek segítsetek összeállítani egy megfelelő edzés-étkezés tervet, várom a tanácsokat, tapasztalatokat, esetleg linkeket!

Köszönöm a segítséget!

2013. júl. 20. 20:34
1 2 3 4
 1/39 A kérdező kommentje:
Lehetőleg saját testtömeggel, súlyzók nélkül szeretnék edzeni!
2013. júl. 20. 20:35
 2/39 anonim ***** válasza:
91%

Én meg Street Workout világbajnok szeretnék lenni ja és még jól jönne egy doktori is. Várj még egy Bömbi-t akarok lehetőleg x6-ost ha lehet.

A zsír nem alakul át izommá még akkor sem ha h*lye vagy.

Nem eszel húst másfél éves korod óta? Tehát izom az nincs rajtad. AKkor gondolom csak ch-t eszel és így akarsz fogyni.Hát sok sikert

2013. júl. 20. 20:38
 3/39 anonim ***** válasza:
86%

Zsírból soha a büdös életben nem lesz izom. Teljesen két különböző biológiai szövet, nem alakul egyik a másikká!

A zsírt le kell adnod normális szálkásító diétával, majd moderált tömegnöveléssel izmot pakolni magadra.

Szálkásító diéta: napi 2,5-3g*testtömegkg fehérje kell és 1-2g*testtömegkg szénhidrát (ch).

A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.

ezekből kellene összerakni az étrendet:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

2013. júl. 20. 20:56
 4/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves első! Fehérje nem csak a húsokban van, látom hiányoztál biológia óráról az iskolában...

Nem magát a zsírt, hanem a zsírtömeget, azaz a zsír tömegét szeretném izomtömeggé, vagyis izommá alakítani!

Mivel tudnám a húsokat helyettesíteni? Tejtermékek esetleg?

2013. júl. 20. 21:04
 5/39 anonim ***** válasza:
63%
Miért nem eszel húst? Hidd el akkor is levágják a disznót ha nem veszed meg!
2013. júl. 20. 21:05
 6/39 anonim ***** válasza:
64%

Egyszerre nem tudsz fogyni (szálkásodni) és izomban pedig nőni naturálban, mivel különböző étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend (kalória plusz).

A fehérjebeviteled mehet tejtermékekből, ha nem eszel húst és tojásból is. De én nem vetném meg a tápkiegeket helyedben.

2013. júl. 20. 21:07
 7/39 anonim ***** válasza:

Magyarán abnormálisan étkezel, és még el is fogadnád ha bárki bármit javasolna. Akkor is a 8 éves..

Napi 6-10 l gyümölcslé életveszélyes, nagyon drága, nagyon egészségtelen, tehát szakemberekhez is mehetnél nyugodtan. Véletlenül se tedd!

2013. júl. 20. 21:08
 8/39 A kérdező kommentje:

Nem empátiából nem eszem, egyszerűen nem kívánom, úgy vagyok vele, mint más például a spenóttal...

Szóval akkor először ledolgozom a zsírt aztán belekezdek a szálkásításba.

Kösz a tanácsokat!

2013. júl. 20. 21:10
 9/39 anonim ***** válasza:
77%
A zsír leadása= szálkásítás.
2013. júl. 20. 21:11
 10/39 A kérdező kommentje:

Az én életmódom mellett ez nem abnormális étkezés.

Tudom, hogy sok, ezért állok le vele...

Tanácsokat kértem, csupán.

Egyébként azon kívül, hogy sűrű a vérem nincs semmi bajom!

2013. júl. 20. 21:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!