Ha gyakorlatonként 2 sorozatot csinálnék, de bukásig, tehát amíg csak ki birom nyomni a súlyt, az jó megoldás lehet?
Ezt mondta,de ő se rendszertelenül csinálta.
Akkora súlyt válassz,amivel 8-12 ismétlést tudsz lenyomni,és gyskorlatonként inkább 4 sorozatot csinálj
nem rendszertelenül csinálnám, hanem ugyanazt az edzéstervet ami most van, csak 4x 8-12 helyett 2x max.
Ez nagyon nem jó megoldás?
igazából majdnem tökmindegy, hogy csinálsz 5 gyakorlatot 2 sorival, vagy 2 gyakorlatot 5 sorival.
Pl. alapgyakorlatokból érdemes több sorozatot csinálni.
De a változatosság is fontos.
De a legfontosabb, hogy meglegyen az adott izomcsoportra a megfelelő mennyiségű terhelés.
De változatos legyen az edzésterved, ismétlem.
A lényege az lenne, hogy én NEM akarok állat súlyokkal 4-5 x 8-12 -ket csinálni, hanem 4-5 gyakorlat de csak 2 sorozat kibukásig. Tehát lehet, hogy az eső sorozat 21 db a masodik 17 db nyomás. Nem akarok nagy súllyal terhelni az izületeimet, hanem kisebbekkel az izmokat csak.
jó lehet?
Nekem ez a tapasztalatom:
2×25-öt csináltam, oké volt.
most 4×10-12-t csinálok és láthatólag jobban fejlődök.
Nyilván, ha többet csinálok, akkor a negyedik végére már a 8 is nehezen megy.
Ha meg csak 2× csinálom, akkor alapból nehéz a nyolcadikat elérni, mert nagyobb súllyal dolgozok. És sok gyakorlatnál észrevettem, hogy csinálhatnék akár 5×10-et is, nem érzem mindig az izmom. Viszont nagyobb súlynál már az elsőnél tudom mim dolgozik :)
Ez a fejlődés kulcsa. Egy évig csináltam(nagyon kezdő voltam, tapasztalatlan és buta) a kis súly sok ismétlést, persze szinte eredménytelenül.
Idén tértem rá a kevesebb ismétlésre és szemmel láthatóban jobb :)
Ha az izületed félted, mindenképp szedj mulzivitamint és ízületvédőt! (szerencsére nekem csak előbbire van szükségem)
Szedek mindkettőt.
Mindegy, akkor úgy csinálom, hogy 4x12-t esetleg ha a 3.4. sorozatnál már csak mondjuk 8-9 megy, akkor 8-9 megy és kész.
Csak nem akarok ultra brutál nagy súlyokat használni.
Jól gondolom?
mit értesz ultra brutál súlyok alatt?
Amúgy jól csinálod, annyival kell, amennyivel még éppen megy a kb. 10 ismétlés.
Kivéve a hast, az alkart és a vádlit, ja meg a csuklyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!