Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tömegnövelési kérdések (? )

Tömegnövelési kérdések (? )

Figyelt kérdés

Sziasztok.

18 éves jelenleg 186 cm és 72 kiló vagyok.

Tömeget szeretnék növelni,ebben kérném a segítségeteket :)

Kondizni novemberben kezdtem el,akkor 60 kiló körül voltam,azóta sikerült egy kis húst magamra pakolnom,de mostanában stagnálok (most nincs időm edzeni az érettségik miatt)

A közeljövőben újra el akarom kezdeni teljes erőbedobással a tömegelést. Az lenne a kérdésem,hogy milyen tömegnövelőt válasszak? [link] vagy [link] esetleg valami olcsóbb és hasonló hatású,de kevésbé ismert?

Továbbá ,nagyon hálás lennék ha valaki össze tudna dobni nekem egy étrendet ami viszonylag olcsó. Eddig lesz*rtam a dolgot,de mostanra beláttam,hogy ezen múlik minden. Viszont,mivel a szüleimmel élek,így azt eszem amit kapok,és mivel anyám finomat főz nem szívesen mondok le a kosztról :D Gondoltam hogy esetleg valami kiegészítő kaját vehetnék (próbáltam a puffasztott rizst de fűrészpor íze van).

Ennyi lett volna,bocs a regényért,köszönöm a segítséget :)

2013. jún. 20. 00:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Az általad linkelt oldalon van nem is egy étrend. Egyébként a puffasztott rizzsel sokra mész, kb. semmi fehérje nincs benne. Szénhidrát és zsír az meg van gondolom a jelenlegi kajádban is bőven.
2013. jún. 20. 10:26
 2/7 A kérdező kommentje:
Persze hogy van ott étrend,de mindegyik nagyon drága és körülményes (napi 500g csirkemell meg ilyenek). A pufirizs a szénhidrát miatt kéne,esetleg fehérjének ehetnék tonhalkonzervet,az jó nem? Az nem drága és az íze is türhető. Mondjuk a normál kaják között tonhalkonzerv+rizs,az úgy megfelelne? A másik kérdésemre tudnál válaszolni? :)
2013. jún. 20. 11:57
 3/7 dollárpapa válasza:
Ha anyagiak hiányában választanod kell hogy fehérjeturmixot vagy gainert/tömegnövelő szénhidrátalapú turmixot/fogyassz, a minőségi fehérjebevitel a fontosabb, ezt kevésbé tudod kajával megoldani.A puffasztott rizs fogyókúrához remek, a tonhal kalóriatartalma is alacsony, egészséges ugyan, de nem tudsz belőle egyszerre sokat megenni.Sokszor kell enni és sokat, nekem jól működött a késő esti zabálások, nem túl egészséges, de keményen hizlal.
2013. jún. 23. 00:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod. Jumbot akartam venni,mert úgy tudom az elég jól megdobja a tömeget,amire nekem most nagy szükségem lenne és nem utolsósorban egész szép mennyiségű fehérje van benne. Igen az anyagi dolog fontos szempont,de ezen felül(vagy kívül) ektomorf alkat vagyok,tehát lényegében annyit eszek mint egy ló és alig hízok :D Az éjszakai kajálás tényleg jó dolog,nekem még problémákat sem okoz mint sok más embernek. Most is éppen palacsintát eszek :D Ezen kívül akkor tudnál valamit mondani,hogy mit egyek? Szendvicset esetleg?Vagy tojást minden mennyiségben? Egyik haverom mondta,aki már 3 éve edzz,hogy 2 hónap alatt hízott 70 körülről 80 egynéhány kilóra (nem tudom mennyi volt az izom,akkor elég kidolgozottnak tűnt nekem) azzal,hogy edzések után minden este benyomott egy 8tojásos rántottát. Ez használ?
2013. jún. 23. 00:44
 5/7 A kérdező kommentje:
Még valami:a fehérjét tejjel vagy vízzel? Mindenki mást mond :P Ugyanez vonatkozik a gainerre is,azt is inkább vízzel vagy tejjel kell bevenni?
2013. jún. 23. 00:45
 6/7 A kérdező kommentje:
Ja amúgy faterom hozott ilyen noname 2400 forintos szénhidrátot,aminek a nagyrésze cukor,ez jó valamire? Mert legalább ingyen van ;)
2013. jún. 23. 00:46
 7/7 dollárpapa válasza:
A szénhidrát alapú tömegnövelők is jók, de 1-2 doboztól még nem lehet csodát várni.Sok bennük a cukor ezért a súlygyarapodás nem fog szinizomból állni egyből, de ez vele jár.De jobb minőségü szénhidrátokat tartalmaz mintha krémeseket ennél, nyilván.A tojás jó választás,nekem bevált az esti órákban 3-4 tojás, fél liter tej, cukor és tetszőleges izesitők, összeturmixolva 3-4 perc alatt elkészithetö és elfogyasztható, nagyon megdobott!/A tojás héját nagyon alaposan forró vizzel le kell mosni , vagy kapható picit drágábban csiramentesitett tojás./
2013. júl. 5. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!