16éves vagyok most 44-45ös karom van de legalább nem nő már egy éve mondjuk közben fogytam is de mindig edzettem rá 1hónapja viszont elkezdtem súlyzókkal is dolgozni.Hallottam olyanról hogy esetleg túlterhelem és emiatt nem nő.Minden hétköznap edzek és mindig bicepszre és tricepszre elég keményen lehet hogy nem pihenek eleget?
2013. jún. 19. 20:56
1/7 anonim válasza:
Az izomnövekedés kb. 40%-ban függ az elvégzett gyakorlatoktól és kb. 60%-ban attól, hogy mit és hogyan eszel.
Viszel be a szervezetedbe elegendő mennyiségű fehérjét? Minimum 1 g/testsúlykg-ot érdemes bevinni naponta.
Elosztva étkezel? Napi 5 kisebb étkezés jobb, mint 2-3 nagyobb.
Közvetlenül edzés után érdemes nagyobb mennyiségű gyorsan felhasználható fehérjét bevinni (tejsavófehérjét ajánlják.)
2013. jún. 19. 21:11
2/7 anonim válasza:
Helytelenül táplálkozol, és ha minden nap meg tudod edzeni a karodat akkor ott valami az edzéssel sem oké.
2013. jún. 19. 21:21
3/7 A kérdező kommentje:
Igen pont tejsavó fehérjét eszek és mindig megpróbálok odafigyelni a táplálkozásra és megfelelő fehérjét is bevinni .Eléggé keményen edzek de bevallom nem minden edzés után van izomlázam.3gyakorlatot bicepszre és 3at tricepszre szoktam és emellet szoktam alkarozni is ez a harmadik hét hogy csinálom.
2013. jún. 19. 21:31
4/7 anonim válasza:
Mondom akkor még egyszer, hogy ha minden nap meg tudod edzeni a karodat akkor valamit nem jól csinálsz. Egy izomcsoportot a héten egyszer edzünk meg, ez azért van így kitalálva mert egy kemény edzés után kell az adott izomcsoportnak egy hét minimum ahhoz hogy regenerálódjon. Ha ez nincs meg nálad, akkor megvan a válasz a kérdésedre.
2013. jún. 19. 21:34
5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :)
2013. jún. 19. 21:39
6/7 anonim válasza:
Szerintem is igaza van az előttem válaszolónak, hogy magadtól nem csinálnád mindennap a gyakorlatot, ha igazán megedzed a karodat.
Szerintem, most, hogy 3 hét eltelt, már be vannak járatva az ízületek annyira, hogy emelhetsz a súlyokon.
Kérdés: helyesen végzed a gyakorlatokat? Lassan, egyenletesen mozgatod a súlyokat és nem rángatod őket? Pl. bicepszezésnél csaknam teljesen nyújtott karból indulsz, közepes tempóval felhúzod a súlyt, fönt kicsit megtartod, majd lassan visszaengeded? Nekem ettől úgy be szokott durranni a bicepszem, hogy csak na.
2013. jún. 19. 21:42
7/7 A kérdező kommentje:
Igen általában így szoktam mert vízilabdázok és ott az erőnléti edző megmutatta hogyan kell :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!