Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy a legjobb szálkásítani?

Tyler913 kérdése:

Hogy a legjobb szálkásítani?

Figyelt kérdés

Az utóbbi hónapokban felszedtem némi tömeget,de sajnos zsírt is,itt az ideje szálkásítani. De félek,hogy a nagy nehezen megszerzett tömegemet is leadom,szóval nem szeretném elszúrni. Testépítésben tapasztaltaktól kérdezném:

1. Mekkora tápanyagbevitelt célozzak meg? Egyenletes legyen,vagy éppen variáljam a több ill. kevesebb szénhidrátos napokat?

2. Súlyzós edzésnél teljesen osztott vagy inkább több testrészt felölelő edzés jobb szálkásításnál? Érdemes lenne esetleg többször keveset edzeni ugyanazt az izmot egy héten,hogy gyakoribb legyen az edzésinger?

3. Melyek azok a kiegészítők,amelyeket megéri használni,és milyen mennyiségben/elosztásban? A jó ár/érték arányú,számotokra bevált cuccokra vagyok kíváncsi.

Paramétereim: 25/F,kb. középhaladó szint,naturál 196cm/11Okg,testzsír 17-18% körül (tipp,sajnos nincs kaliperem). Előre is köszi!

2013. jún. 13. 23:57
 1/8 anonim ***** válasza:

1. A kaloriaid pont 500-zal legyenek a szintentartas alatt ebbol 2 g/tskg feherje legyen meg es 1g/ zsir

2. Eronovelo programot javaslok alacsony ismelteleszammal hogy megtartsd az izmod

3. Kiegnek mehet zsiregeto, ha elegendo feherje megy akkor nem kell bcaa.

4. Idő

5. Ha csak nem edzel mar jopar eve akkor az atestzsir szerintem ot van 20 fölött

2013. jún. 14. 00:12
 2/8 Osynho ***** válasza:

A súlyzós edzésen nem kell változtatni, ami bevált tömegnöveléskor, az maradhat (illetve, ha más okból váltanál, pl változatosságból, az oké).

Viszont tegyél be aerob mozgást heti 2-3X legalább, és hosszabb távon. Kocogás, bringa, úszás, ilyenek.

Fehérjét én jóval 2g fölé lőném be, inkább legyen 3g/tskg, a szénhidrátot meg fokozatosan csökkentsd. Heti 1kg-nál többet nem jó leadni, ezt mondják az okosok. :) Bár, te jó nagy darab vagy, ki tudja. :D De az biztos, hogy a gyors fogyás az izomból is megy.

L-karnitin jó tud lenni, ha tudsz, por formájút vegyél, az úgy olcsóbb, de nehezebb adagolni. Sok víz, zöld tea is mehet.

2013. jún. 14. 00:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Aerob nem kotelezo csupan kaloriaegetes celjabol kellhet.
2013. jún. 14. 00:31
 4/8 Osynho ***** válasza:
És kalóriaégetés nem kell szálkásításhoz? :)
2013. jún. 14. 00:41
 5/8 A kérdező kommentje:

1.-nek: jó pár éve edzek már,írtam is,hogy kb. középhaladó,de kis jóindulattal haladónak is lehetne nevezni (kar 44 cm,fekvenyomás,guggolás 1OO kg vagy afölött).

Köszönöm a válaszokat,bár jó lenne,ha kicsit pontosítanátok a táplálékkiegészítőket. Hallottam,hogy BCAA és glutamin jó,de elvileg a tejsavófehérje is tartalmazza ugyanazokat az aminosavakat,mint a BCAA,nem? Szóval erre is kíváncsi lennék. Tudom,hogy a tápkieg cégek reklámja szerint százegy féle kiegészítő kell szálkásításhoz,amikre ki lehet dobni tízezreket,épp ezért lennék kíváncsi,mi az,ami tényleg kell,illetve tényleg működik.

2013. jún. 14. 01:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Kalóriaminszban kell lenni de ehhez nem kötelező az aerob. Ott rontja el valaki amikor 1500 kaloriammegy be naponta és még ehhez jön az aerob
2013. jún. 14. 06:26
 7/8 Osynho ***** válasza:

Enni kell, nem vagyunk madarak! :) 1500kcal egy 110 kg-os embernek kb semmi. :D

Kérdező:

Én nem költenék sok 10 ezret kiegészítőkre, kalória deficitben fogyás lesz, de ha nehezen megy, tudnak segíteni. Nézz szét shop builderen, van sokféle termék, pl folyadék formában is, ami fajlagosan nem is olyan drága. Én anno myproteinről rendeltem 100g karnitint por alakban.

2013. jún. 14. 08:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Egy olyan ember aerob edzèssel 3200 kaloriaval kell szalkasitson kb
2013. jún. 14. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!