Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha szőlőcukrot és dextrózt...

Ha szőlőcukrot és dextrózt fogyasztok edzés után huzamosabb ideig, lehetek cukorbeteg?

Figyelt kérdés
hogyan kell fogyasztani? vízben elkeverve?
2013. jún. 5. 08:04
1 2
 1/11 Dogmatix91 ***** válasza:
100%
Tudod egyáltalán mi az a dextróz? Az nem más mint a szőlőcukor. Sokat kéne még olvasnod/tanulnod ha ilyen alap dolgot sem tudsz. Ha csak magában iszod annak semmi értelme. Fehérjéhez keverve esetleg és akkor sem mértéktelenül. 30-50g testsúlytól függően. Ettől nem leszel cukorbeteg ha nem zabálsz mellé 0-24 csokit meg iszol üdítőket.
2013. jún. 5. 08:26
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

a cukornak amit kristálycukor néven megveszel a boltban, attól alakúlhat ki legújabb kutatások szerint... de ha soha nem fogyasztasz finomított élelmiszer formában culrot, akkor is lehetsz cukorbeteg, rengeteg dologtól függ föleg genetika...

a sxõllõcukor nem egyenlõ kristálycukor, teljesen más a felszívódásának folyamata...

2013. jún. 5. 08:46
 3/11 A kérdező kommentje:
véletlenül elirtam, maltodextrint akartam itni dextroz helyett.. tehát ha a kettőt keverem, és ja sokat kéne még olvasnom de nem találtam semmi különösebbet róla a neten (adagolás) azért kérdezem itt...
2013. jún. 5. 09:36
 4/11 Dogmatix91 ***** válasza:
100%
Maltot külön szerintem felesleges. Ha benne van egy tömegnövelőben pl. akkor okés, de keverni a szőlőcukorral szerintem nincs értelme. Akkor már vegyél Carb-F et. De fehérje nélkül nincs értelme egyiknek sem.
2013. jún. 5. 10:36
 5/11 A kérdező kommentje:
fehérjét és aminot akk is iszom rendszeresen ha leállok az edzéssel, mint pl most h lassan már 3 hete nem tudtam elmenni terembe... de azt is olvastam neten h szőlőcukrot 1:1 arányban kéne a malto-val... akkor az felesleges?
2013. jún. 5. 12:53
 6/11 anonim ***** válasza:

Az inzulinszint gyakori csúcsai vezetnek inzulinrezisztenciához (lásd szerzett cukorbetegség).

Tehát igen, lehetsz.

DE te edzés után innád, amikor jobb az inzulin érzékenységed, kevésbé alakul ki rezisztencia..

Jó a kérdés, semmiképpen sem szerencsés ötlet hosszú éveken át magas ch bevitelre berendezkedni, mert annak természetes velejárója a vércukor anyagcsere probléma..

2013. jún. 5. 13:51
 7/11 anonim ***** válasza:
Egyszerű szénhidrátnak, hétköznapi néven cukornak egy időpontban van létjogosultsága, edzés után, mert ekkor fel tudja venni a kimerült izom. Ha nem edzel nincs rá szükség, csak fölöslegesen megy zsírba, és nem is egészséges.
2013. jún. 5. 14:29
 8/11 anonim ***** válasza:

Ki akar szakmai vitázni?

Szerintem cukor (testépítésnél, más sportnál) igazából nem azért 'kell', mert az izmoknak olyan rohadt nagy szükségük van rá. A glikogén visszatöltődne a májban szintetizált cukortól is. DE viszont izom fejlődést kell stimulálni, ehhez meg tápanyag kell (nem cukor, de aminosavak, lipidek). Mi az, ami a tápanyagokat - a cukron túl - a sejtekbe szállít, stimulálja az izomsejtekben a fehérje szintézist, azaz röviden anabolikus hatású? Az inzulin. Na szerintem emiatt kell edzés után a cukor.

2013. jún. 5. 14:37
 9/11 A kérdező kommentje:
köszönet mkinek
2013. jún. 5. 16:27
 10/11 anonim válasza:

TáplálkozásHarművész mondja jól.

Nem a cukor a lényeg hanem a GI- a glikémiás index.

Pl. a jázmin rizsnek 109-es a GI-je, szemben a basmati fehér rizzsel, aminek csak 59. Mint látható a jázmin rizs még a szőlőcukornál (dextróz) is gyorsabb, tehát ha valaki ezt zabálja önmagában, az még a cukornál is rosszabb. A sörnek ugyancsak 110-es a GI-je.

A lényeg az, hogy a magas glikémiás indexű kajákat kerülni kéne MINDIG, de célszerűségi okból lehet edzés után enni, mert segíti az aminosav-beépülést.

De itt is 20 grammokban kell gondolkozni mennyiségileg.

2013. jún. 5. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!