Csak szerintem nem számít porozásnak a fehérje szedés?
Sokan mondják hogy Valaki porozik..és amikor megkérdem hogy miért,mit szed..akkor az a válasz hogy fehérjét/tömegnövelő..
Ez miért porozás?
Csak nem értenek hozzá vagy én vagyok a hülye?
A porozás az keményebb szereknél kezdődik nem?
Nem gyúrok,csak kicsit olvasgattam,szóval javítsatok ki ha rosszul tévedek..
Szerintem is porozásnak számít ha fehérjeport szedsz.
Szerintem a porozás alatt a kokszolást érted. És aki tömegnövelőt vagy fehérjét szed az nem kokszol.
Azt tudom hogy a kokszolás az mi..
de a porozásról is úgy beszélnek mintha felfújná az embert mint a koksz..
tehát aki porozik az csak felvan fújva..
Pedig úgytudom ez nem igaz..tehát a fehérje por vagy a töemgnövelő nem fúj fel..csak segít az izmoknak..
Ez nagyon egyedi megítélés kérdése: én nem gyúrok egyáltalán (mert szerencsére nincs rá szükségem, erősödök eleget motoron... :P ), de aki porból feloldva viszi be a holmikat, mondjuk fehérjét vagy egyéb nagyjából természetes dolgokat, az "porozik".
Ami a szürkébb terület, a mindenféle anyagok, szteoridok és társaik, az a "kokszolás", akár porban van, akár ampullában.
Akkor az is porozás, amikor lisztet használ például, mert az is por. Mivel a kiegek csak kaják, és csak a könnyebb kezelhetőség és eltarthatóság miatt vannak por alakban, ezért nincs értelme furán nézni rájuk. Ergo a "porozás" szó értelmét veszti. Semmiféle megkülönböztetés nem jár annak, aki használ kiegészítőket.
A szteroidozás, kokszolás egy teljesen más kategória. Azok gyógyszerek, nem élelmiszerek. Kemény gyógyszeri hatásuk van a hormonháztartásra, ami nem egy egyszerű rendszer. Tudtommal nem létezik poralakú szteroid, mert mivel gyógyszer, nagyon pontosan kell adagolni, ezért előre letablettázzák, vagy ampullákba teszik.
(igazából sem a koksz, sem a szteroid szó nem teljesen azt jelenti, amire használjuk. A koksz egy szénalapú tüzelőanyag eredetileg, a kokaint hívták így, majd minden drogot. A szteroid pedig egy vegyületcsoport, aminek egy nagyon kis csoportját használják testépítésnél. Van olyan 'koksz', ami nem kémiailag nem szteroid, hanem peptidhormon. Szóval összefoglaló néven inkább mondjuk doppingnak lehetne ezeket nevezni, ha pontosak akarunk lenni).
Tanulság: a kiegészítők nem "felfújnak", csak tápanyagok. Használatuk nem indokol hátrányos megkülönböztetést. A keményebb szerek pedig gyógyszerek, megvan a helyük az élsportban, de nem az átlagemberek körében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!