Hogy alakítsam ki az edzésprogramomat?
Sziasztok!
Elhatároztam,hogy a nyáron edzeni fogok. :) Tudom,hogy ez nem csak ennyiből áll,hanem érdemes előre megtervezni mit és hogyan csinálok.
190cm 80kg fiú vagyok. Nem vagyok ellustulva,nem vagyok túlsúlyos,de azért nem vagyok fizikálisan a toppon. Nem vagyok izmos (húzodzkodások+fekvőtámasz nem az erősségem) és azért a hosszabb futások közben is elfáradok.
Szóval,szeretnék némi izmot fejleszteni magamon,valamint az állóképességemet javítani.
Kérdésem pedig az lenne,hogy milyen edzéstervet javasolnátok nekem,amelyben mind a kondizás mind pedig a futás szerepel. Valamint ha elkezdek kondizni milyen "táplálék kiegészítőket" érdemes használnom. (Ezekről szinte semmit sem tudok)
Annyit szeretnék még leszögezni,hogy a futást szerintem nem kell a hozzászoktató sétálásokkal kezdenem,mert napi szinten több kilómétert gyaloglok :)
Előre is köszönök minden nemű segítséget!
Az étrend legyen rendben. Izomnöveléshez 2g x testtömegkg fehérje és 5-6g x ttkg szénhidrát kell.
Kell egy jó multivitamin, pl mega daily one, vitabolic, iss pak, stb.
Edzés után mehetne tejsavóprotein + 40-50 g gyors szénhidrát (pl dextróz). Egyelőre ennyi kell, ezek a legfontosabbak.
Egy megfelelő étrend miből állna? Mit lenne célszerű reggelizni,ebédelni,vacsorázni?
Az általad írt fehérjét+szénhidrátot az ételekből kellene bevinni vagy kiegészítőkből?
Ezekből legyen: fehérjeforrások: sovány húsok, tojás, sobány túró, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs,teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, krumpli, sok zöldség.
Zsír:halolaj, lenmagolaj, magvak.
Hálásan köszönöm a segítséget!
Még annyi lenne a kérdésem,hogy ha nem tudom mindig pontosan követni az étrendet (Pl: [link] ), mert amint látom eléggé összetett, az jelentősen visszavet az izomnövelésben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!