Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy alakítsam ki az edzésprog...

Hogy alakítsam ki az edzésprogramomat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elhatároztam,hogy a nyáron edzeni fogok. :) Tudom,hogy ez nem csak ennyiből áll,hanem érdemes előre megtervezni mit és hogyan csinálok.

190cm 80kg fiú vagyok. Nem vagyok ellustulva,nem vagyok túlsúlyos,de azért nem vagyok fizikálisan a toppon. Nem vagyok izmos (húzodzkodások+fekvőtámasz nem az erősségem) és azért a hosszabb futások közben is elfáradok.

Szóval,szeretnék némi izmot fejleszteni magamon,valamint az állóképességemet javítani.

Kérdésem pedig az lenne,hogy milyen edzéstervet javasolnátok nekem,amelyben mind a kondizás mind pedig a futás szerepel. Valamint ha elkezdek kondizni milyen "táplálék kiegészítőket" érdemes használnom. (Ezekről szinte semmit sem tudok)

Annyit szeretnék még leszögezni,hogy a futást szerintem nem kell a hozzászoktató sétálásokkal kezdenem,mert napi szinten több kilómétert gyaloglok :)

Előre is köszönök minden nemű segítséget!

2013. máj. 23. 19:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Az étrend legyen rendben. Izomnöveléshez 2g x testtömegkg fehérje és 5-6g x ttkg szénhidrát kell.

Kell egy jó multivitamin, pl mega daily one, vitabolic, iss pak, stb.

Edzés után mehetne tejsavóprotein + 40-50 g gyors szénhidrát (pl dextróz). Egyelőre ennyi kell, ezek a legfontosabbak.

2013. máj. 23. 19:46
 2/7 A kérdező kommentje:

Egy megfelelő étrend miből állna? Mit lenne célszerű reggelizni,ebédelni,vacsorázni?

Az általad írt fehérjét+szénhidrátot az ételekből kellene bevinni vagy kiegészítőkből?

2013. máj. 23. 20:51
 3/7 anonim ***** válasza:

Ezekből legyen: fehérjeforrások: sovány húsok, tojás, sobány túró, protein tápkieg.

ch: zabpehely, rizs,teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, krumpli, sok zöldség.

Zsír:halolaj, lenmagolaj, magvak.

2013. máj. 23. 20:57
 4/7 A kérdező kommentje:

Hálásan köszönöm a segítséget!

Még annyi lenne a kérdésem,hogy ha nem tudom mindig pontosan követni az étrendet (Pl: [link] ), mert amint látom eléggé összetett, az jelentősen visszavet az izomnövelésben?

2013. máj. 23. 21:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Azért törekedj arra, hogy legyenek meg a menyiségek. Picit kevesebb kaja kis gond, még kevesebb kaja nagy gond. :)
2013. máj. 23. 21:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Értem.És a másik véglet? Ha többet eszek az előírtnál?
2013. máj. 23. 22:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor bezsírosodsz.Kalória plusz kell az,izomnöveléhez, de ne túl nagy plusz.
2013. máj. 23. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!