Sziasztok, 17 éves vagyok 82-83 kiló vagyok és 182-3 centi. Kb. 3 hónapja kezdtem el igazán a "fogyást" ha lehet így mondani. Eddig olyan 6-7 kilótól szabadultam meg, és úgy, hogy heti 4-5-6-szor jártam futni, lépcsőzni, biciklizni, illetve kevesebb nyim-nyam nasit és italt ettem/ittam. Azonban, kezdem érezni, hogy már lassabban tudok fogyni, nem úgy mint az elején, ezért szeretnék tanácsokat kérni fogyás (étrenddel kapcsolatban is) és esetleg szálkásítás témában, bár az utóbbit nem igen ismerem még. Köszi!
Napi 2,5-3g x testtömegkg fehérje legyen és 1-2g x ttkg ch.
3-4 súlyzós edzés legyen és minimum ennyi aerob edzés is.
Edzések előtt fél órával mehetne 2g L-karnitin.
2013. máj. 21. 21:57
2/14 A kérdező kommentje:
Az L-karnitinról már hallottam, de az első kettőről tudnál valami pontosabbat mondani? Nem igen van elképzelésem róluk.
2013. máj. 21. 21:59
3/14 anonim válasza:
Miről? Fehérjéről? :) Neked kell napi kb 200g. Pl 100g csirkemellben van 24g fehérje. Egy tojásban van 6g fehérje, de fele a sárgájában. Szóval érted? Kajából össze kell rakni a pontos étrendet.
A ch pedig szénhidrát.
2013. máj. 21. 22:03
4/14 *Glissade* válasza:
Hányszor, mit és mennyit eszel egy nap?
2013. máj. 21. 22:10
5/14 A kérdező kommentje:
Világos. Értve, köszi :)
2013. máj. 21. 22:11
6/14 A kérdező kommentje:
Tízórait szoktam, ebédet (suliban mindkettőt) és 6-7 óra körül vacsorát. Pontosan nem tudom meghatározni, de próbálok minél több zöldséget és gyümölcsöt enni. Mennyiségre pedig: reggel szendvics, délben ugye változó és este fele meleg ételt.
2013. máj. 21. 22:13
7/14 anonim válasza:
Hát ez így ritka sz@r. :)
Gyümölcs nem kellene diétában, mivel tele van gyümölcscukorral. Tehát ezzel óvatosan.
Szóval reggel zabpehely + protein tápkieg, majd 2,5-3 óránként csirkemell-kevés barna rizs-zöldség. Edzés után tejsavóprotein, majd rá kb 40 percre csirke-zöldség. Lefekvés előtt kb fél órával sovány túró. Na kb ilyen egy szálkásító diéta.
2013. máj. 21. 22:25
8/14 *Glissade* válasza:
:DD
Annyira tudtam, hogy ilyesmi választ fogsz írni, kérdező:) Mobilról írok, ezért nem tudom most kifejteni...
De amit leírtál most az minden csak nem étrend:)
2013. máj. 21. 22:42
9/14 A kérdező kommentje:
Nem írtam, hogy étrend alapján étkezem, és azt nem is fogom tudni teljesíteni, mert nincs annyi időm és pénzem, illetve tudásom. Tanácsokat szeretnék, nem kritikát, remélem megértitek :)
2013. máj. 22. 06:32
10/14 anonim válasza:
Én csak leírtam, hogy miként kellene. Ha nem is tudod mindig betartani, de törekedni kell rá, hogy sovány húsokat, tojást, este sovány túrót, egyél. Kevés szénhidrátot, azt is lehetőleg összetett alapanyagokból. Kerüld a cukrot, fehér lisztes kajákat, üdítőket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!