Mit gondoltok erről a Tom Hardy féle edzéstervről?
Ha mindezeket napi szinten megcsinálnám, becsületes számmal, emellett bicikliznék, és megfelelő étrendet alkalmaznék, akkor ki tudnék kupálódni a nyárra?
Ez alatt egy kis fogyást, és izmosodást értek.
Ez hülyeség. Eddz egyszer egy nap, ami lehet saját testsúlyos vagy súlyzós edzés is. Sőt nem is kell mindennap edzeni. Edzésnapon legyen egy kb 60 perces kemény meló, tedd oda magad, majd hagyd pihenni az izmokat, így tudsz regenerálódni, izmosodni. Mellé persze még mehet kardio edzés, amit írtál is, pl a bicaj az kitűnő.
És az étrend is nagyon fontos, ha zsíros vagy, akkor kezdj ezzel:
Szálkásító diéta: napi 2,5-3g*testtömegkg fehérje kell és 1-2g*testtömegkg szénhidrát (ch).
A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.
ezekből kellene összerakni az étrendet:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz étrendeket is: [link]
De egyszerre izmosodni és zsírosodni, nemigen lehet, mivel különböző étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend (kalória plusz). Kezdőknél az elején még előfordul, de ellentétes folyamatok.
Kb így kellene:
kezdőknek először 2 hónapig teljes testes 3 napos edzés kell:
Majd lehet után osztott edzésre váltani. Célszerű először egy kétfelé osztott edzést végezni, un. A-B-A, B-A-B edzésrendszerben:
Ezután mehet a teljesen osztott edzés, ahol már egy izomra 3-4 gyakorlat is mehet (kisebb izmokra 2-3, nagyobbakra 3-4), így egy héten egy izomcsoportra már csak egyszer edzünk, hogy megfelelően tudjunk regenerálódni.
Naturálban maradjunk 3 vagy 4 napos edzésnél:
Szia!
Köszi hogy írtál, de az lenne a kérdésem, hogy kenyér helyet mit ajánlanál?
Valamint a sajt mennyire hizlal vajjal együtt?
Én személy szerint egy ilyesmi ételekre gondoltam: Gabona pehely, gyümölcsfélék(alma, dinnye), sovány húsfélék(csirke), valamint krumpli sütve, és még ugye valamilyen pékárura gondoltam, amiből akár lehetne csinálni szendvicset.
Régebben már kondiztam, akkor volt is hatása, talán ma még mindig érződik a hatása, nem tudom hogy ez számít-e valamit.
Az L-carnitin használatát mennyire tudod ajánlani? Eddig még sosem szedtem semmi ilyesmit, de erről azt hallottam hogy természetes anyag, tehát nagy baj nem lehet.
Ja, és az elsp hétre várható fogyás, vagy csak később indul be?
ÉS szeretnék rákérdezni egy számomra régi mítoszra: Ha az étrendem maradna úgy, ahogy eddig(megjegyezném eddig sem volt rémes: napi 1-2 zsemle vajjal-sajtal-kaliforniai parikával, napi max 1 csoki, és 1 croiasant), és emellett pedig intenzíven csinálnám az edzéseket, akkor se menne le egy kg felesleg sem?
De leírtam, hogy miket kellene enni és mennyit. Csoki, cukor, fehér lisztes kaják nem férnek bele a diétába. Nem össze-vissza eszünk, hanem ki kell számolni. Ha pl vagy 70kg (csak példa!), akkor kell 170g körüli fehérje és 140g szénhidrát. Ha nincs meg a heti 0,5kg fogyás, akkor kell csökkenteni a szénhidrátot, akár 70g alá is.
Teljes kiőrlésű kenyér mehet, de tudnod kell, hogy mennyi ch megy be egy nap. Ezt tápanyag táblázatokból láthatod. Az első kommentemben lévő linkben van a fenti részen tápanyagtáblázat.
L-karnitin az jól jöhet, edzések előtt kellene 2g. Mármint annyi kell belőle, amiben van 2g L-karnitin. Pl ez a Biotec Liquid 100.000 L-karnitinből 10ml-t jelent egy adagra.:
Én az L-carintine-nél a pezsgőtablettás dologra gondoltam, és amúgy ennek mi is a hatása? Ha jól tudom akkor az edzés közben a zsírral csinál valamit?!
Ja, és akkor csak edzéssel nem lehet fogyni semmit sehonnan étrend nélkül?
A pezsgőtabissal az a baj általában, hogy kevés benne az L-karnitin. Kellene belőle 2g, és a pezsitabisban általában csak 500mg van.
Akkor fogysz, ha kalória mínuszban vagy. Ha az edzéssel éppen eléred ezt, akkor fogysz. De nem árt diéta is, mert akkor tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!