Miért nem megy az edzés? Testépítés?
21 éves vagyok, 3 éve rendszeresen, minden héten 4-szer testépítek és heti 1-szer biciklizek. Rendesen csinálom, rendes súlyokkal, meg is van az eredménye :D
De sajnos, az elmúlt 2 hónapban felfigyeltem rá, hogy semmi kedvem edzeni, persze szeretnék tovább "nőni", de fásultan csinálom az edzéseket, a súlyok egyre nehezebbek, valahogy nincs kedvem megerőltetni magam.
Nem tudom mi lehet a baj !? Nem változtattam az étrendemen, az életemen, bár mostanában a barátaim sokat mondják hogy kedvetlenebb, csendesebb vagyok. Lehet hogy a tél az oka? Utálom a telet és lehet hogy szükségem van a napfényre? Nem tudom, segítsetek! Szeretnék újra boldogan edzeni :D
szerintem lehet a tél a baja:) vagy túledzettség.
Esetleg próbálj meg egy edzés előtti bedurrantót, hátha segít:)
Ez az végett van ,hogy most +20-22 °C helyett -3°C van,szél és hóval !
Hidd el ez a baj!Hosszú a tél,nem ehhez vagyunk szokva...
Lassan jönnek a jóidők és akkor vidámabb leszel !
Ismerd be bátran,otthon/munkahelyen is kedvetlen vagy !
Ugye ?
Nekem is van sokszor ilyenem. mondjuk nekem nem folyamatosan ,de heti 1-2x ,amikor nincs kedvem edzeni. Nézd meg ezt a vidit,ahányszor megnézem már indulok is terembe. Szerintem kurv.ára hatásos és igaz!!
Ez teljesen normális dolog, az élet minden területén előfordul, nem csak a sportban, hanem bármiben (munka, szórakozás stb).
Ha most a sportot nézzük, akkor mindenki eljut erre a pontra. Csökken a motiváció, amelyet a monoton gyakorlatok okoznak.
Azonban az igazán kitartó, erős ember nem hátrál meg itt. Felül tudja írni az aktuális hangulatát azzal, hogy elképzeli, miként vágott bele, és milyen cél vezérli.
Amikor ez előfordul, akkor arra kell gondolni, hogy csakazértis csinálom tovább. Elképzeled a gyakorlatokat, és azt, hogy milyen jó lesz edzeni. Keményen edzeni.
Ki kell tartani, át kell lendülni a holtponton, és nyomni nyomni nyomni.
A sikeres embereket ez különbözteti meg az átlagemberektől. Hogy ők ekkor is kitartottak, és nem érdekelte őket, hogy mihez van kedvük.
Egészen biztos vagyok benne, hogy Arnold Schwarzenegger életében is sokszor előfordult ez az érzés. De nem foglalkozott ezzel, hanem ment előre. Az emberek nagyon nagy része inkább feladja, az igazán jó emberek pedig nyomják tovább.
Köszönöm a hozzászólásokat ! :)
A motivációs videók számomra nem sokat segítenek, bár beszélek Angolul és értem hogy mit mond, nekem valahogy nem válik be.
Igen, lehet hogy a tél az oka, tekintettel arra, hogy utálom a telet, a hideget, és decemberben volt egy csúnya fagyási sérülésem, eléggé lelomboz hogy immáron 6 hónapja tél van.
Szeretem a természetet, a napsütést és lehet, hogy ennek a hiánya okozza az alapvető lehangoltságom, és kedvetlenségem.
Na, egyszer csak eljön az a tavasz, és lehet edzeniiii :D
Énis szenvedek ezzel most.
Próbálok majd: többet aludni, változtatni a feladatokon, esetleg sportágat változtatni egy időre (küzdősport), vagy súlyzózás helyett futni, vitamint szedni, szünetet tartani, többet enni, sétáltni, más dolgokat is csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!