Szerintetek egeszseges 14-15-evesen nekifogni gyurni?
Hello
Én is 14 évesen kezdtem el annak idején gyúrni. Nem lett semmi bajom szerintem ilyenkor már neki lehet állni edzeni.
De már 1 pár éve csinálgatom és ha megfogadsz valamit akkor inkább az olimpia súlyemelést javasolnám ha van rá lehetőséged ahol élsz. Erőben sokkal de sokkal erősebb leszel mint aki gyúr, a robbanékonyságról nem is beszélve. És az is hozza az izmosodást.
Ha ez nem akkor a gyúrás előtt én 3-6 hónap testsúlyos edzést csinálnék heti 3x tolódzkodás, húzódkodás, fekvőtámasz. Egy kezdőnek ezek is jó eredményt hoznak eleinte. Amíg ezek is kihívást jelentenek addig mondhatjuk fölösleges a gyúrás. De ezt mindenki maga dönti el, ez csak az én véleményem.
De az olimpiai súlyemelést fontold meg ha van rá lehetőséged.
Az olimpiai súlyemelés tényleg nem rossz,de óvatosan kell kezdeni,mert nagyon könnyen megsérülhetsz.Elsősorban sérvre gondolok,de más baj is történhet.
Én idősebb voltam,edzői utasításokat követtem,övet használtam és mégis megsérültem.
Azt én is csak ugy gondoltam edzői utasítás mellett!
Az egyébként is egy összetettebb bonyolultabb mozgásforma.
Magadtól nehéz megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!