Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy fogjak neki a gyúrásnak?...

Hogy fogjak neki a gyúrásnak? Teljesen kezdő vagyok!

Figyelt kérdés

szóval van egy súlyzó készletem Heavy Weight 2darab 6,8kg-os tárcsa

4 darab 4,5 kg-os tárcsa

146 cm hosszú alap rudat

2 darab rövid rud

+1 szobabicikli :D

Ezzel a felszereléssel szeretnék elkezdeni edzeni. Hogy fogjak neki? Milyen gyakorlatokat csináljak naponta? Mennyi ideig? milyen ütemben? Kezeimet és a mellizmom szeretném növelni. Étrendem hogy nézzen ki 1 nap? Miket egyek reggelire? Ebédre? Vacsorára?

183 cm vagyok 95 kiló ha ez fontos lehet. Légyszives segítsetek soha nem gyúrtam még nagyon kezdő vagyok de eltökélt.

Köszönöm az értelmesek válaszait.

2013. febr. 2. 03:20
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Rosszul csinálok valamit? az 1. edzés után éreztem a mellizmomon hogy dolgoztak de azóta ha mellre gyúrok inkább a karom érzem hogy használatban voltak a mellemen semmit nem érzek :S olyan 25 kilóval csinálom mellre.
2013. febr. 13. 11:45
 12/16 anonim ***** válasza:
Így látatlanban nem tudom megmondani, de csináld akkor kisebb súllyal, odafigyelve a szabályosságra.
2013. febr. 13. 11:49
 13/16 A kérdező kommentje:
mondjuk ha ráfeszítek akkor érzem hogy valamivel keményebb mint mielőtt elkezdtem ezt az egészet.
2013. febr. 13. 11:58
 14/16 anonim ***** válasza:
Az jó jel.:)
2013. febr. 13. 12:07
 15/16 A kérdező kommentje:

jól csinálom?

be melegítésnek 30 perc szobabiciklizéssel kezdek olyan 35-40 km/h sebességgel folyamatosan.

utána elkezdek nyújtani a kezeim lábaim hogy azok is bemelegedjenek.

fekvenyomásal kezdek 3*10/12 fél 1 perc szünetekkel 15 kilóval.

aztán vállból nyomás egykezessel itt kicsit nehéznek érzem a kb 10 kilót kezenként de végül is ebből is megy 3*10/12 1 perc szünetekkel.

lehúzás csigán tarkóhoz ezt sajnos nem tudom kivitelezni itthon

hiperhajlítás ahogy ezt sem sajnos

bicepsz állva ezt is 3*10/12 1 perc szünetekkel 15 kilóval

tricepsz állva egykezessel 3*10/12 1 perc szünetekkel de itt csak 5 kilóval a ball kezem nem nagyon bírja valamiért kicsit esetlen a mozgásom vele.

vádli állva 2x50

hasprés 3*20 fél 1 perc szünetekkel.

+ elkezdtem fekvőtámaszt csinálni ezt is napokra osztottam fel 1 nap 10 fekvő 1 perc pihenő aztán megint 10 és megint 1 perc pihenő aztán megint 8 fekvő 1 perc pihenő utoljára 8 fekvő 1 perc pihenővel

az étrendemben csak hal filé szerepel rízs csirkemell vagy csirkemell szalámi/pulykamell szalámi és fogyasztom zsemlét is max 2db naponta és sok zöldséget eszem.

és tudnál ajánlani súlyzószettet amit megéri megvenni és ezektöl eltérő súlyok vannak benne mint nekem van?

a súlyokat tömegét mikor emeljem? ha már ugyérzem könnyen megy minden gyakorlat?

köszi a válaszokat előre is.

2013. febr. 15. 15:42
 16/16 anonim ***** válasza:

Húha, na kezdjük: nem kell edzés előtt 30 perc bicaj, mert azzal csak elégeted a szénhidrátot, amivel végzed a súlyzós edzést. Legyen csak 5-10 perc bemelegítés. Nyújtani edzés végén kell. Aerob is (tehát a többi bicaj) is súlyzós után menjen.

Szalámikat ne egyél és a zsömle sem jó, teljes kiőrlésű kenyér legyen.

Súlyzókat hirtelen nem tudok, de majd nézek később a neten.

Akkor emeld a súlyt, ha már több megy, mint 12 ismétlés, akkor megint emelj annyit ,hogy csak kb 8-at tudj végezni egy sorozatban.

2013. febr. 15. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!