Van értelme fehérje port venni?
*Neked ugyan úgy szükséges a tápanyagok ismerete, az izomépítés bizonyos elméleti ismerete. Amíg a "fehérjepor elhagysásával összezuhannak az izmok?" állapot van, addig olvass testépítő oldalakat, ahol mindent megtalálsz!
Vagy itt sport rovaton Montez 5 millió válaszából komolyan BÁRMELYIKET nézd meg :))
Értem ! :D Csak három havonta egyszer vennék kb... Egyébként azt már ovlastam, hogy 2,5-3g X Tömegnyi fehérjét kell bevinni (hozzáteszem napi 50et is nehezen hozok össze, mert anyu főz, és ha akarok sem tudok többet bevinni :D )
Szóval nem tudom..
Jól olvastad:
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Én tudom én tudom!
Fehérje helyett veszel magadnak húst.. mittudomén, természetesen csirkemellet! :D Dehogy is, bármit ami igazi hús, és nem szójás vacak.
De van még jobb válasz. Eddig mennyi fehérjét ettél? Nem többet mint most..
És most van izmod? Hát ilyen kevés fehérjével biztos hogy nincs. HA van, akkor viszont igen tehetséges vagy, egyél több zsírt hogy legyen energiád, és csináld az edzést. Súlyzós edzéssel fejlődni fogy.
*tömegnövelés alatt 2g /ttkg fehérje elég testépítőknek. Nyilván ez az optimálishoz közeli, azt senki nem mondat, hogy 0,5-0,8 g/ttkg fehérjével nem is lehet izmosodni, csak nyilván lassabb. Ha van energiád, van izomterhelés, akkor lehet izmosodni, csak ne várjunk csodákat. Te semmiképpen, mert egy komoly harcos eleve kissé túledzett :D Én is, nincs ezzel semmi, csak ne legyen igazi lélekölő túledzettség. De az izomfejlődésben ez azért nem éppen jó pont.
Az energiatöbbletet a tömegnöveléshez biztosítsd: vagy nagyon sok szénhidrátzabálással, bár most komolyan, minek? Ettől mindenki zsírosodik is, nem csak izom jön fel közben..
Zsírral! Hát persze, a zsír-fehérjeevők nem híznak el, de izmot tudnak építeni! Ugyan úgy magas a kalóriabevitel, de nem jön fel sok zsír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!