Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A felhúzás (deadlift) mire...

A felhúzás (deadlift) mire megy elsősorban?

Figyelt kérdés

Hallottam már olyat is hogy combra csak meg hogy a feneket vastagítja meg hogy ha fitt szeretnél lenni ne csináld mert vastag törzsed lesz akárcsak egy súlyemelőnek.Én nem hiszek ezeknek úgytudom hogy hátra megy kicsit láb is.

Mi igaz ezekből?

2013. jan. 20. 20:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Alsó hát, váll, láb szerintem ezek a főbb izmok amik kellenek de ott szinte minden izom dolgozik. Fogod a súlyt ami ha nagy akkor szóritani kell erősen -> alkar (és felkar talán). Törzs, hát amit jobban szoktam érezni mivel akkora súlyt még nem nagyon emelek hogy a lábamban is izomláz legyen de szokott az is remegni.

Rohadt jó gyakorlat, nem kell sokat csinálni és nem vastag hanem erős törzsed lesz ami nagyon fontos.

"Nagy" súly kevés ismétlés szám.

2013. jan. 20. 20:24
 2/7 JayC ***** válasza:
nagyjából úgy van ahogy leírtad. általában hát naphoz szokták csapni. viszont a merev lábú felhúzás meg inkább combhajlítóra megy.
2013. jan. 20. 20:24
 3/7 JayC ***** válasza:

nagy súly kevés ismétlésszám? ezt nagyon nem ajánlom egy kezdőnek, vagy akinek nincs tapasztalata deadlift terén, mert kegyetlen sérüléseket lehet elszenvedni.

fél éve a helyi csődör is felrakott 150kilót (ami neki sok volt) és be is szedett egy sérvet, huszon akárhány évesen.

megéri?

2013. jan. 20. 20:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Gyenge törzzsel nem ajanlom
2013. jan. 20. 20:33
 5/7 poiu ***** válasza:
Igen, hát és kicsit láb és ha csinálod, nagyon besz@rsz.
2013. jan. 20. 20:40
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]

ha alsó hátra,lábbicepszre akarsz erősíteni,akkor a kettlebell swing minden szempontból hatékonyabb-és nem önpusztító és céltalan-gyakorlat.

2013. jan. 20. 23:08
 7/7 poiu ***** válasza:
Igen, a kettlebell valóban kíméletesebb, de a felhúzás is túlélhető, ha szabályos formában csinálod.
2013. jan. 21. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!