Szálkásítani szeretnék. Milyen étrendet és edzéstervet kell követnem?
Akkor ide is bemásolom.:)
A súlyzós edzés mellé kell minimum heti 3-4 aerob edzés is, pl kocogás, bicaj, lépcsőzőgép, stb
Így próbáld meg:
Szálkásító diéta: napi 3g*testtömegkg fehérje kell és 1,5-2,5g*testtömegkg szénhidrát (ch).
A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.
ezekből kellene összerakni az étrendet:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz étrendeket is: [link]
Ha jól értem,akkor az a lényege,h több fehérjét kell bevinni,mint szénhidrátot + kell aerob edzés is.
Viszont az étrendet nem értem. Aki tömegel,az is ugyanúgy eszik halat,húst,túrót és protein tápkiegészítőt. Most akkor mi a különbség? :/
Az a különbség, hogy szálkásításkor: 3g*ttkg fehérje és 1,5-2g*ttkg ch.
tömegelésnél meg 2-2,5g*ttkg fehérje és 5-6g*ttkg ch megy.
Nagyjából ugyanaz a kaja minősége, de más az arány és mennyiség. A ch-t szálkásításkor én fokozatosan szinte nullára csökkentem a végén. Ilyenkor nem fér bele semmi csaló kaja nálam, semmi meki, pizza, fehér kenyér, rántott sz@rok, csokika, stb..:)
Tömegeléskor pedig eszek hétvégén mindent, akkor lazítok a dolgokon.
És igen, ilyenkor több aerob edzés megy. A súlyzós nem változik, maradunk a nagy súlyos edzésnél.
És ez a szálkásító diéta és edzés ugyanúgy beválik egy olyan személynél,aki kövér és nem szokott konditerembe járni?
pl.ha valaki a hasáról szeretné eltüntetni a zsírt, és ezt az edzéstervet+étrendet követi,akkor ugyanúgy hasznos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!