Elkezdtem egy 3 napos osztott edzéstervet, de zsírt szeretnék égetni először (kis súlyfelesleg). Zsírégető tablettát szedve+ kevés szénhidrát és kalóriabevitellel folytatható az edzés (lent) vagy váltsak valami aerob edzésre?
15/f 75 kg, előtte már edzettem kezdő edzéstervvel. Most főként szálkásítani szeretnék, de annyi vélemény van a szálkásítás, diéta, súlyzós edzésekről hogy már nem tudom, mi a legjobb. Olyan véleményét kérném, aki ért hozzá.
Ha szálkásítasz először, akkor mindenképp nyomd mellé még az aerob edzést és a fehérjebevitelt tartsd magasan (3g/tskg), különben nagy izomveszteség lesz a vége, így az összkép sem fog javulni, mivel a zsír-izom egyformán jön le rólad. A szénhidrát induljon 2g/tskg-ról és ha nem megy a heti 0,5kg fogyás, akkor vidd lejjebb fokozatosan. De 0,5-1kg-nál ne legyen több a fogyás, különben több izom is jön a zsírral.
Szubjektív vélemény, ha nem vagy a vészesen zsíros és tervezel majd a későbbiekben tömegnövelést is, akkor ne szálkásíts 75kg-osan, kezdj egyből tömegelni. Jön a tél, szard le a pocakod, majd tavasszal leszálkásítasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!