Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Testépítés, ez miért van?

Testépítés, ez miért van?

Figyelt kérdés
Lassan már 1,5 gyúrok, de csak nagyon mérsékelten szívelégtelenség miatt heti 1-2 kondi maximum. És egyszerűen nem látszik semmi hatása csak akkor ha befeszítem az adott izmot. Ha ráfeszítek akkor látszik ,hogy sokkal nagyobb mint régen mikor nem gyúrtam és úgy feszítettem, de ha nem feszítek egyáltalán nem látszik, hogy edzek. Ez miért van?

2012. nov. 9. 22:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Na akkor az előző válaszolónak: Szerinted egy év edzés az már valami és más itt szerinted nem ért hozzá?

Én 27 éve edzem naturálban és 42 éves vagyok, úgyhogy talán kicsit több a tapsztalatom!

kérdező: fogalmad sincs a dolgokról: pont nem kéne ilyen sz@r cukorbombákat iszogatni, amiben a fehérjetartalom 30% alatt van. Hát gondolkozzunk már egy kicsit.

Edzés után tudod mennyi fehérje kell azonnal? Testtömegkg x 0,5g. Tehát ha te vagy pl. 70kiló, akkor egyből edzés után a annyi tápanyag kell, amiben 35g fehérje van. Ez egy Gain fast-ból (ami 15%-os fehérjetartalmú) 230g tömegnövelőt jelent amiből a szénhidrát rész 170g lenne. Ennyi szénhidrát nem kell edzés után azonnal. Kell egy 70 kilós embernek 35 fehérje és 40-50g gyors szénhidrát. Baromság többet bevinni, mert abból csak zsír lesz. Szóval nem ártana gondolkodni.

A másik meg az, hogy egy 4,5kilós tömegnövelőben van kb 1kiló fehérje, amit te megveszel kb 12 ezerért, tehát marha drágán veszed a cuccot, mert a cukor része az már olcsó lenne. Azaz a cukrot is szinte protein árban veszed meg. Soha nem éri meg jobban egy kész tömegnövelő, mintha te vennél külön proteint és ahhoz tennél edzés után dextrózt. Ráadásul cukrot csak edzés után szabad fogyasztani, tehát így a tömegnövelőd nem alkalmas reggeli bevitelre. Jobb egy külön protein, mert akkor tisztán, cukor nélkül tudod tenni a zabpehelyhez.

Arginin pedig minden fehérjében van, ugyanis minden tejsavófehérje aminosavakból áll, amik között megtalálható az arginin is, úgyhogy nem vettél csodaszert hidd el.

Na mindegy tőlem azt eszel, amit akarsz, csak leírtam, hogy mekkora tévhitek vannak és óriási hiba ilyen 30% alattu tömegnövelőket fogyasztani, hacsaknem a zsírpárnáid akarod gyarapítani!

2012. nov. 12. 07:13
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. nov. 12. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!